Mujović narednih dana sa investitorima koji su iskazali interesovanje za zakup eličane i kovačnice

0

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović posjetiće danas Željezaru i EPCG Solar gradnju u Nikšiću. Kako je najavljeno, narednih dana, ministar će se sastati sa investitorima koji su iskazali interesovanje za zakup eličane i kovačnice.

Ministar Mujović, ističu iz resornog ministarstva, nastavlja intenzivne aktivnosti na pronalasku strateškog partnera za Željezaru EPCG Nikšić sastankom sa predstavnicima kompanije Duferco koji su iskazali interesovanje za nikšićku Željezaru.

„Iako je javni poziv za davanje u zakup čeličane i kovačnice objavila Elektroprivreda Crne Gore, ministar Mujović je pokrenuo značajnu diplomatsku aktivnost kako bi svi potencijalni investitori bili upoznati sa javnim pozivom, što je dovelo do velikog odziva zainteresovanih ulagača, između ostalih i izraelske kompanije Trasteel, sa kojima će se ministar Mujović takođe sastati u srijedu, kako bi predočio sve potencijale ove kompanije“, piše u saopštenju.

Pored Željezare, u fokusu Mujovića je i EPCG Solar gradnja kao kompanija sa nagomilanim problemima.

„Kako bi ovu kompaniju sa realnom perspektivom doveo do optimalnog nivoa koji garantuje opstanak i razvoj na ekonomski održivim principima, ministar Mujović će razgovarati i sa izvršnom direktoricom Valerijom Saveljić“, dodaje se u saopštenju.

Nakon sastanaka, ministar Mujović će dati izjavu za medije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.