Mržnja nije kada navijate za klub koji volite

0

piše: Ivan Kopitović

Uvaženi kolega Nebojša Šofranac, vi kao dugogodišnji režimski novinar i pobornik antisrpske histerije, ste najmanje dužni da držite navijačke lekcije i moralne pridike navijačima kojima je najviše zamjereno na tome što najviše na svijetu vole svoj klub.

Navijači Zvezde nisu krivi što se na čelu podgoričkog kluba nalazi donator DPS-a i nezvanični kandidat za gradonačelnika Podgorice, gospodin Dragan Bokan. Nisu navijači Zvezde krivi što se na čelu KS Crne Gore toliko godina nalazio sadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čijem društvu svaki meč prate visoki funkcioneri DPS-a.

Nisu krivi ako naprave paklenu atmosferu jer znaju da su prošle godine pod sumnjivim okolnostima izgubili titulu protiv svog rivala u Podgorici. Nisu krivi ako podižu tenzije i prave sportski navijački pritisak na sudije kada se zna da finalnu utakmicu u sred Beograda sudi arbitar iz Podgorice Miloš Koljenšić.

Nisu krivi kada im tu istu utakmicu kao glavni sudija sudi Sreten Radović, osumnjičeni u aferi “Afrodita” pod sumnjom da su mu kao sudiji tokom svog boravka u Podgorici podvodili djevojke u hotelu Hilton.

Nisu ništa pogriješili ni kada se zna da je Vlada Crne Gore sipala milione tom košarkaškom klubu kako bi “silu na sramotu” igrao Evroligu. To se zove državni projekat uvaženi kolega Šofranac.

Jadno je kada vidite oko sebe građane Podgorice i Crne Gore koji nemaju osnovnih uslova za život i žive na ivici siromaštva a u košarkaški tim iz Podgorice igrači sa strane primaju po 30 ili 40.000 evra mjesečne zarade.

Šovinizam ili klero-fašizam je kada se Alenu Omiću baca slanina tokom utakmice između ova dva kluba, a to ste vjerovatno zaboravili pošto ste isti kao i oni koji iz VIP loža “navijaju” za Budućnost.

Vi ste kolega Šofranac obični potrčko i izvršitelj naredbi režima a u svom opštem rastrojstvu koje je uzrokovano lošim igrama vašeg omiljenog kluba “Milana”, sada ste sebi dali za pravo da navijače Zvezde nazivate fašistima i šovinistima.

Niste ste sjetili da pohvalite gest navijača Zvezde koji su donirali za lažno optuženog vođu navijača Budućnosti Aleksandra Ivanovića novac tokom njegovog boravka u ZIKS-u, niti da pomenete da takvi gestovi govore više nego što vi trabunjate, nego ste dali sebi za pravo da kao portparol DPS-a govorite o Srbima i navijačima Zvezde kao šovinistima i klero-fašistima.

Zaboravili ste očito, da vas ne plaćaju samo Crnogorci nego i Srbi u Crnoj Gori, jer ste zaposleni na javnom servisu svih građana a ne javnom servisu Crnogoraca. Ali pošto ste vi zaboravni kolega Šofranac, mi sigurno nećemo biti pa ćete završiti na smetlištu istorije kada se struktura u Javnom servisu promijeni, a ja sam siguran da će vas Bokan objeručke zaposliti kao PR-a kompanije “Voli”, naravno pod uslovom da ne opadne potražnja za čuvenim bananama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.