Mrkić htio da zavara tragove: Lažno se predstavljao kao „Vladan Lazović Milan Roćen“

0

Nikšićanin Aleksandar Mrkić, kojeg je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) označilo kao organizatora kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem cigareta, prema navodima iz optužnice, koristio je na kriptovanoj aplikaciji Skaj lažni nadimak „Vladan Lazović Milan Roćen“, kako bi zavarao tragove.

„Iz obavještajnog paketa Europola LM_983_IP od 27.6.2023. godine proizilazi da je nadimak ‘Vladan Lazović Milan Roćen’ na kriptovanoj aplikaciji SKY ECC imalo lice koje je koristilo SKY ECC pin LF9J44, dok iz službene zabilješke Specijalnog državnog tužilaštva Kti-S.br.23/20 od 19.07.2023.godine proizilazi da je navedeni pin koristio okrivljeni Aleksandar Mrkić“, prenio je „Dan“ navode SDT-a.

Naime, prema informacijama Specijalnog policijskog odjeljenja od 8.8.2020. godine, proizilazi da je istog dana u 14.05, 14.21 č i 15.14 lice koje je na SKY ECC kriptovanoj aplikaciji koristilo ime „Vladan Lazović Milan Roćen“ poslao okrivljenom Stefanu Bubanji poruke sadržine:

„Ne pominji magacin 35. Iz njega smo sve izvukli. Pardon 25. I ne pominji da radimo 30 godina i da dajemo pare Milu lično na ruke. Nemoj kazati da Milu nosimo pare. Milu Đukanoviću lično na svakih mjesec dana 300.000 na ruke da nosi moj strike“.

Kada se sve ovo dovede u međusobnu vezu, Specijalno tužilaštvo izvelo je zaključak da je upravo okrivljeni Aleksandar Mrkić, nakon što je saznao da je okrivljeni Stefan Bubanja lišen slobode i da je on službenicima Uprave policije – SPO omogućio uvid u svoj kriptovani telefon, poslao citirane poruke, kako bi stvorio utisak da iza krijumčarenja stoje druga lica, a ne on, u cilju izbjegavanja krivičnog gonjenja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.