Može mu bit’

0

Piše mr Mitar Radonjić

Crnogorska politička scena bazira se na uličnom principu da ,,jači-kači“. Ono, makar se bazirala do prije jedno tri mjeseca kad slabiji ne da je zakačio nego zajahao i ne pada mu na pamet da sjaše. Neka to, nego ovaj što ga je u sedlo stavio je to učinio na osnovu principa ,,majke mi, dođem ti“ i ovaj ga ustoliči, tj usedla ga. Zaboga, jesmo li mi postali opet feudalno društvo ili tome slično pa da nam se ovakve stvari dešavaju ili smo još gori?

Nisam siguran, mada, istini za volju, sramota me je da kažem jer znam – ali prećutaću, da ne bude previše.

Vidite, vrlo zanimljivo je to da oni kojima treba biti, ne može im biti jer im jedan čiko iz Amerike, inače vrlo dementni čiko, kaže ,,No, no – no partner“ ali zato isti kaže ,,Yes, yes partner“ ovome što na ,,majke mi, dođem ti“ usedla jednoga a ovaj zajaha sve nas kolektivno. Može mu bit’.

Pa dokle, bre? Dokle ćemo da sliježemo ramenima i klanjamo se svakojakim političko-pravnim vratolomijama raznoraznih tipova i bivamo zadivljeni nečijim likom i djelom, potencirao bih ovo ,,djelom“ jer se u Krivičnom zakoniku tako definišu određena činjenja.

Foto: Mitar Radonjić

 

Sve u svemu, može mu bit’ dokle god nama ne može bit’ a neće nam bit’ dokle god budemo saginjali glavu, pravili trule kompromise, polako ali sigurno krivili kičmu pred raznoraznim izaslanicima onih čiji su principi dijametralno suprotni od naših.

Ako ne budemo poštovali sebe, kako će nas poštovati drugi? Da, drugi – jer nam ne može biti prvi onaj ko nam nikad prijatelj bio nije, onaj ko dolazi iz društva čija osnova nije duhovnost već materijalizam ali eto – njima može bit’. Zapitajmo se…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.