Moskva: Žalimo što SAD odbijaju razgovor Bajdena i Putina

0

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je izrazilo danas žaljenje zbog odluke SAD da odbiju video konferenciju između ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Džozefa Bajdena 19. ili 22. marta.

Time je, kako je navedeno, propuštena prilika za pronalaženje izlaza iz ćorsokaka nastalog u odnosima između dvije zemlje.

“Sa žaljenjem konstatujemo da američka strana nije podržala predlog predsjednika Putina za razgovor sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom u formatu otvorene video konferencije 19. ili 22. marta, kako bi razgovarali o nagomilanim bilateralnim pitanjima i o pitanjima globalne stabilnosti”, napominje Ministarstvo spoljnih poslova.

“Propuštena je još jedna prilika za pronalaženje izlaza iz ćorsokaka, koji je izazvao Vašington u rusko-američkim odnosima, a odgovornost za to u potpunosti snose Sjedinjene Države”, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova na svojoj veb stranici.

Bajden je u petak odbio predlog da se organizuje otvoreni dijalog između njega i Putina u ponedjeljak, 22. marta, rekavši da će se takav kontakt dvojice lidera dogoditi u budućnosti, dok je zamjenica portparola Bijele kuće Karin Žan Pjer kazala da će susreta biti kada za to dođe vrijeme.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.