Morsko dobro namijenilo još 300.000 evra za zaštitu Ade Bojane od erozije

0

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u saradnji sa resornim Ministarstvom ekologije, planiranja prostora i urbanizma uspješno realizovalo postavljanje napera na terenu po Projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane, koji je po ranijem nalogu Ministarstva uradio profesor Sava Petković, saopšteno je iz tog Preduzeća.

“Javnost je juče imala priliku da se upozna sa vidljivim efektima izvedenih radova, koji su omogućili ponovno formiranje plaže sa obije strane postavljenog napera. Kako je riječ o ekspreimentalnom rješenju i potencijalno privremenim mjerama na sprječavanju erozije na području Ade Bojane, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u Prijedlogu plana korišćenja sredstava za 2021. godinu predvidjelo dodatnih 300.000 evra za izradu još dva slična napera, takođe po projektu profesora Save Petkovića”, poručuju u saopštenju.

Realizaciji ovog posla Javno preduzeće je spremno, dodaju, da pristupi odmah po dobijanju saglasnosti na Plan korišćenja sredstava od strane Vlade Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.