Montecargo: Obnovljen prevoz boksita i bakarnog koncentrata koji čini 90 odsto prevoza

0

Period problema u poslovanju Motencarga ostaje iza nas jer se nakon skoro mjesec dana obnavlja prevoz boksita, kao i prevoz bakarnog koncentrata nakon dva mjeseca, saopštili su iz ove državne kompanije.

Navode da problemi nisu riješeni do kraja, jer svaki od njih ima potencijal da bude ponovno aktivan na neki drugi način…

„Međutim menadžment Montecarga radi na rješavanju problema sa glavnim ciljem, da sačuva kompaniju od svih narušavanja koji prijete. Menadžment nije nijemo posmatrao nastalu situaciju i svakodnevnim zalaganjem probleme je podizao na sve veći i veći nivo rješavanja, preduzimajući sve neophodne korake koje je zahtijevala nastala situacija“, rekli su iz Montecarga.

Navode da su zajedno sa kompanijom Uniprom i Lukom Bar, uz podršku ministarstava saobraćaja, rudarstva, socijalnog staranja i finansija riješili probleme, pri čemu se intenzivno radi na pronalasku rješenja kako bi bivši radnici Rudnika boksita ostvarili svoja zagarantovana prava.

Objašnjavaju da je prilagođavanje procesu promjene tehnologije prevoza bakarnog koncentrata, nakon zabrane prevoza i pretovara u Tams vagonima, zahtijevalo vrijeme i novčana sredstva, jer se iz prevoza isključuju specijalni Tams vagoni u kojima se prevoz do tada realizovao, njih 350 i vrši se nabavka plato vagona i kontejnera, kako bi se prevoz nastavio na jedini dozvoljen način.

„Prevoz bakarnog koncentrata je obnovljen uz veliki napor, podršku i strpljenje, prvenstveno vlasnika robe kineske kompanije ZI JIN iz Bora i organizatora – logističara ovog prevoza kompanije Trans Cargo Logistic iz Beograda, kao i ostalih učesnika u ovom transportnom lancu, a to su Srbija Kargo, Luka Bar i Montecargo“.

Ističu da je najbitnije stvar da se prevoz dvije, za njih, ključne robe obnovio.

„Prevoz boksita i bakra čini 90 odsto ukupnog prevoza i prihoda po osnovu prevoza, kao osnovne djelatnosti kojom ostvarujemo prihode u poslovanju. U ovom periodu tržišne krize uspjeli smo da zaključimo novi posao i prusmjerimo transport cementa na Luku Bar. U periodu krize izazvane pandemijom korona virusom izgubili smo veoma značajan posao tj. prevoz automobila koji očekujemo da počne ponovo u septembru ove godine“, rekli su iz Montekarga.

Iz Montecarga su zahvalili sima koji su vjerovali u menadžment i dali doprinos u rješavanju problema i istakli da ne zamijeraju iskazanu zabrinutost zaposlenih.

„Poručujemo da smo svi zajedno na istom zadatku sa istim ciljem a to je opstanak i uspjeh naše kompanije. Odgovorno tvrdimo da ćemo braniti interes Montecarga i rješavati probleme kako izvan tako i unutar kompanije“, zaključili su.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.