MONOPOLIZAM VJERE I NACIJE

0

Piše: Petar Milatović Ostroški

Dragi rođače, ne boj se, neću da te kritikujem kao ranije mnogo puta s razlogom, već hoću da te dobronamjerno upozorim. Ti si na čelu države u kojoj se monopolizuje vjera i nacija od strane mnogih koji ne vjeruju u Boga i mnogih kojima je nacionalizam najunosnija profesija, u istoj ravni kao i bilo koja mafija, sicilijanska, ili crnogorska.

Monopoloizam vjere i nacije daleko je opasniji od fašizma, nacizma, komunizma. Vjeru i naciju u Crnoj Gori monopolišu titoisti kojima je Kumrovac osnovno izvorište i konačno utočište.

Ko su oni, ti osvjedočeni kameleoni?

To su neki „veliki Srbi“ i neki „veliki Crnogorci“, a kod tih nacionalnih štetočina i političkih diletanata ne vidimo velike ljude, jer da među njima vidimo velike ljude druge bi nam ptice pjevale a ne bi nam kao danas najomiljenija, i nama najsličnija, bila ptica, crna kukavica koja redovno svoja jaja podmeće u tuđa gnijezda.

Siđi među narod i uđi u bilo koju crkvu. Vidjećeš da su najveći „vjernici“ oni koji su njihovu dojučerašnju vjeru u Tita preko noći zamijenili njihovom lažnom vjerom u Boga, čak do te mjere da je to i Bogu zasmetalo, jer:
Šta je ovo?
i Bog se pita,
– kad se u mene kunu
oni koji su kleli u Tita?!
(Petar Milatović Ostroški, Tumači slobode, izdavač „Igam“, Beograd 2011)

Tako je to kad crkve napuniše prazni ljudi koji su u stanju da sjutra pucaju u svete ikone, kao u čelo Isusa Pantokratora, fresku u svodu Dvorske bogomolje, kako je to 1945. godine uradio Marko Mesić, stric Stjepana Mesića, koji je bio Hitlerov SS oficir i komandant ustaške jedinice koja je sa NJemcima ratovala na istočnom frontu u Rusiji, da bi kasnije, poslije zarobljavanja kod Staljingrada, postao Titov oficir.

Pogledaj državni parlament, lokalne parlamente, stranke i pokrete. U najvećem broju slučajeva sve su to ostaci titoizma kao najgoreg antisrbizma.

Kao što je poznato, sve stranke i pokrete organizovala je „Služba“ koja se ranije zvala Ozna, kasnije Udba i Služba državne bezbjednosti, sadašnja BIA. Sve te stranke i pokrete predvode komunistički sinovi i unuci, što je prilog za Antologiju gluposti. Kad je bila ona velika, takozvana SFRJ, bilo je 22 miliona stanovnika, a od tih 22 miliona Savez komunista Jugoslavije imao je svega milion i osam stotina hiljada članova, dakle samo 9 odsto od ukupnog broja stanovništa. Upravo iz te apsolutne manjine regrutovani su profesionalni „patrioti“, profesionalni „izdajnici“, profesionalni „analitičari“, profesionalni narodni grobari, dok je dedeset odsto stanovništa perfidno zaobiđeno, a upravo je to „Služba“ htjela kako bi se „službina“ manjina popela na glavu apsolutnoj većini. To se sada dešava u masovnoj apolitizaciji i to otvara mogućnost daljih manipulacija, naravno na štetu naroda.

Dakle, monopolizacija vjere i nacije evidentno je na svim nivoima, s lijeva, s desna i po sredini, kao i po dubini i širini, a visine nema, jer je upravo nizina najvisočiji domet sveznajućih neznalica, nacionalnih štetočina i političkih diletanata.

(Fejsbuk)

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.