Mojkovac: Uništene dvije ručne bombe, jedna osoba teško povrijeđena

0

Pripadnici policije su danas u mjestu Polje u opštini Mojkovac uništili ručnu bombu M52 P3, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova i tom prilikom je teško povrijeđen V.F.

“Bomba se morala uništiti na licu mjesta jer nije bila bezbjedna za transport, a predstavljala je veliku opasnost za stanovnike tog područja”, navode iz MUP-a.

U MUP-u navode da je ranije danas V.F. iz tog sela je uređujući imanje našao kesu koju je bacio u vatru, a u kojoj su bile dvije ručne bombe i šest kapisli.

“Od detonacije kapsli V.F. je zadobio teže tjelesne povrede, a samo pukom srećom nijedna bomba nije eksplodirala. Jedna bomba je zbog opasnosti morala biti uništena na licu mjesta a drugu su pripadnici Odsjeka za NUS transportovali na za to predviđenu lokaciju i ona će biti uništena u sladu sa procedurama”, kazali su iz MUP-a.

Pripadnici Direktorata za zaštitu i spasavanje apeluju na građane da kada pronađu bilo koje neeksplodirano ubojno sredstvo ne preduzimaju nikakve radnje već isto odmah prijave na broj 112.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.