Mladen Mikijelj

Mnogima iPhone ne radi nakon najnovijeg iOS ažuriranja, ali rešenje postoji

0

Korisnici iPhone uređaja tvrde da najnovije Apple iOS ažuriranje uređaje čini neupotrebljivim. Međutim, postoji rješenje za ovaj problem.

Mnogi od frustriranih korisnika, nakon instaliranja iOS 17.4.1 ažuriranja, bili su primorani da pomoć potraže od profesionalaca u Apple prodavnicama, a svoja iskustva su podijelili i na mrežama gdje su im ponuđeni dodatni savjeti.

Jedna vlasnica iPhone-a je za DailyMail.com rekla da joj se telefon ažurirao u srijedu, ali da ekran nije nudio odziv kada je pokušala da ga otključa svajpovanjem.

Tek nakon što je iPhone odnijela u Apple store na pregled, uređaj je počeo da radi. Srećom, postoji mogućnost da se ispravka „zaglavljenog“ iPhone-a uradi i kod kuće.

„Radnik u Apple prodavnici je rekao da se ažuriranje najvjerovatnije zaglavilo, što je telefon natjeralo da pomisli da se i dalje ažurira i zbog toga ne nudi odziv“, istakla je korisnica.

Najnovije ažuriranje za iPhone modele, pod nazivom iOS 17.4.1, se korisnicima isporučuje od 21. marta. Međutim, da bi se odradila nadogradnja na najnoviji softver, iPhone mora da ima određenu količinu baterije i da bude povezan na WiFi, inače će se sistem ažurirati automatski.

Prema svemu sudeći, oni koji su čekali da preuzmu ažuriranje pogođeni su pomenutim bagom.

Kako bi se problem ispravio, zaposleni u Apple prodavnici je povezao iPhone na laptop i potpuno je reinstalirao iOS.

Prema brojnim reakcijama korisnika na društvenim nrežama, ovaj metod funkcioniše i ako ste već instalirali iOS 17.4.1, a korisnici na Redditu kaže da može da se obavi i kod kuće.

Jedan korisnik javlja da je revizija iOS 17.4.1 dostupna na iTunes-u, a Apple ju je tiho objavio. Ova verzija može da se preuzme povezivanjem iPhone-a na računar i preuzimanjem iOS ažuriranja sa iTunes-a.

Prema navodima korisnika na Redditu, koji su sami isprobali ovaj metod, problem je ispravljen nakon što su odradili gore pomenute radnje.

(B92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.