Mladen Bojanić pozvao tužilaštvo: Brajović da odgovara zbog “Ramade”

0

Bivši poslanik Mladen Bojanić pozvao je Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv predsjednika Socijaldemokrata (SD) Ivana Brajovića i još šest svjedoka u slučaju „Ramada“ zbog lažnog svjedočenja.
Direktor Direkcije za željeznicu Nebojša Obradović pravosnažno je osuđen na tri mjeseca zatvora uslovno na dvije godine zbog zloupotrebe službenog položaja, nakon što mu je preinačena presuda od tri mjeseca zatvora.
Obradović je osuđen jer je novcem Direkcije za željeznice platio skup Socijaldemokrata (SD) u hotelu “Ramada” i tako oštetio državni budžet za oko 950 evra.
“Izjava Ivana Brajovića da “mu ne pada na pamet da skupove njegove partije plaćaju državni organi” se u sudskom postupku pokazala kao neistinita, jer je nesumnjivo utvrđeno i pravosnažno potvrđeno upravo suprotno. Navedeni citati iz Obrazloženja presude Višeg suda, uz obilje materijalnih dokaza i nalaze sudskih vještaka, čine Tužilaštvu lak posao u dokazivanju krivičnog djela”, kazao je Bojanić podsjećajući na član 389 Krivičnog zakonika koji se odnosi na davanje lažnog svjedočkog iskaza.
(vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.