Mlada Srpska bacačica koplja: Adriana Vilagoš odbranila svjetsku titulu u juniorskoj konkurenciji

0

Mlada bacačica koplja odbranila svetsku titulu u juniorskoj konkurenciji

Posle Kenije, Adriana Vilagoš pokorila je svet i u Kolumbiji. Iako joj je tek 18 godina, bacačica koplja iz Malog Iđoša, najmanje opštine u Vojvodini, drugi put uzastopno postala je svetska šampionka u juniorskoj konkurenciji.

I to, vrlo dominantno. Pri svakom hicu u Kaliju Adriana je bacila koplje nekoliko metara dalje od svojih rivalki. Najdalje je bilo 63.52 metra.

Tim rezultatom srpska atletičarka popravila je sopstveni rezultat iz Kenije, kada je koplje letelo 61,46 metara. Takođe, popravila je evropski rekord u konkurenciji do 20 godina, postavila novi lični rekord i novi najbolji rezultat u Srbiji.

Koliko je dominantna bila pokazuje učinak srebrne Valentine Barios iz Kolumbije. Njen rezultat bio je skoro četiri metra slabiji – 57.84, dok je bronzu osvojila Manuela Rotundo iz Urugvaja sa 55.11 metara.

U prvoj seriji finala srpska takmičarka bacila je koplje 60.66 metara, u drugoj 63.44, a u trećoj maksimalnih 63.52.

Kako je krenula, neće biti iznenađenje ako Adriana Vilagoš tokom karijere nadmaši svetski rekord u ženskoj konkurenciji koji glasi 72.28 metara, a postavila ga je Čehinja Barbora Špotakova 2008. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.