Mještani Murina ne priznaju dogovor sa Prištinom: Svaki pedalj đedovine, branićemo životima

0

Demarkacija granice kosovskih i crnogorskih vlasti potpuno je neprihvatljiva stanovnicima Mjesne zajednice Murino, koji su spremni da po svaku cijenu odbrane svoju teritoriju od otimanja koje su potpisale zvanična Podgorica i Priština.
– Ovo je sraman i izdajnički čin vladajuće strukture, a mi nećemo dozvoliti da nam se oduzme ni metar naše zemlje, kazao je za “Borbu” predsjednik Mjesne zajednice Murina Branislav Otašević.
Na pitanje šta su spremni mještani Murina da učine kako bi odgovorili režimu Demokratske partije socijalista za kako su kazali “sramni čin izdaje”, rekao je :
– Svaki metar naše đedovine branićemo ako bude potrebno i sopstvenim životima, naglasio je Otašević.
On je dodao, da je sporazum predsjednika Filipa Vujanovići Hašima Tačija nepoznat građanima Crne Gore.
– Pozivam predsjednika Vujanovića i premijera Duška Markovića da dođu i da objasne mještanima šta su i zašto potpisivali, kazao je Otašević.
Takođe, dodao je, da ovaj sporazum ne može biti pravno ni zakonski ostvarljiv, i da će građani osuditi svaki pokušaj otuđenja bilo kog dijela Crne Gore.
Nema trampe sa zločinačkom državom
Tim povodom oglasio se i poslanik i funkciner Demokratske narodne partije Milun Zogović koji je smatra da je demarkacija granice s Kosovom pravno i praktično neodrživa i u perspektivi može dovesti do ozbiljnih tenzija.
-Javno poručujemo da nema trampe sa našom đedovinom. Stoga bi bilo uputno da se što hitnije Vujanović i Marković oglase, pa ih pozivamo da to urade na zajedničkom skupu svih građana pograničnih sela koji će se organizovati povodom njihovog dolaska, kako bi građanima direktno objasnili šta su obećali i potpisali, kao i da se neposredno upoznaju sa stavovima starih graničara i njihovom odlučnošću da kao i svoji preci brane svoje kuće i imanja, kazao je Zogović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.