Mitrović: Ne treba ostati nijem na apele mještana Botuna, Zeti treba oporavak, a ne dalja devastacija

0

 

​Ne treba ostati nijem na apele mještana Botuna, posebno imajući u vidu da je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda planirana u naseljenom mjestu. Zeta nije zaslužila da se prema njoj odnosimo nemarno, već da sa posebnom pažnjom brinemo o njoj i o Zećanima, poručio je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović koji je posjetio mještane Botuna.

Oni već danima protestuju na mjestu gdje je planirana izgradnja objekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a ministar je odlučio da se odazove njihovom pozivu i posjeti Botun i lokaciju na kojoj je planirana izgradnja uređaja za prečišćavanja otpadnih voda.

Mirno izražavanje nezadovoljstva mještana Botuna nije skorijeg datuma, već se godinama protive izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda samo nekoliko stotina metara od kuća, zahtijevajući promjenu lokacije.

Peticiju za promjenu lokacije potpisalo je, kako su rekli, preko 600 mještana.

“Zeti treba oporavak, a ne dalja devastacija. Uostalom, smatram da je neprikladno u blizini domova ljudi napraviti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, posebno kada znamo da skoro nijedno takvo postrojenje u Crnoj Gori ne funkcioniše kako bi trebalo“, izjavio je ministar Mitrović.

Mještani su izrazili veliko zadovoljstvo što su imali priliku da razgovaraju sa ministrom Mitrovićem i što su zajedno obišli selo Botun, jer, kako su saopštili, do sada nijesu nailazili na razumijevanje od strane nadležnih institucija.

Mitrović je saopštio da je njegova uloga da bude u službi građana i da će zajedno sa saradnicima izanalizirati projektnu dokumentaciju, kako bi se, zbog poštovanja i brige prema Zeti i Zećanima,  preispitalo premještanja lokacije izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a sve u konsultacijama sa građanima, kao i ostalim relevantnim akterima i institucijama.

Ministar je ovom prilikom sa mještanima Botuna razgovarao i o problemima koje im prouzrokuje basen crvenog mulja u KAP-u.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.