Mitropolit Amfilohije: Otimaju od majki da bi dali zločincima i ubicama

0

Mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije poručio je da danas svi prisutni treba da se mole za majke koje rađaju dosta djece.
„A onda se molimo Bogu da i ova naša vlast ispoštuje majke sa više djece. Vi vidite kako one sirote protestuju po Podgorici tražeći ono što im je država bila dala za djecu. Bilo bi dobro da umjesto što vlast daje novac NATO paktu, koji je ubijao ovaj narod, zemlju, djecu širom zemlje, isti da majkama koje rađaju djecu. Djeca su nešto najsvetije što zemlja rađa“, kazao je Amfilohije.
Smatra da je pomoć majkama osnovna tema kojoj svi oni koji se bave društvenim pitanjima treba da posvete pažnju. Naročito kritikuje problem čedomorstva.
„Kakva je to zemlja Svetog Petra Cetinjskog, Marka Miljanova, Svetog Jovana Vladimira koja ubija djecu i sjedinjuje se sa organizacijama koje su sramota ne samo nas koji smo bombardovani, već sramota časnih evropskih naroda i Amerike. Sa takvom organizacijom se sjedinjavati i davati joj pare a oduzimati novac od svojih majki, sestara, djece nije dostojno istinskih i pravih naroda. Nije dostojno čestite i Časne Crne Gore“, kazao je Amfilohije i dodao:
„Zato, radujmo se i veselimo u ovom svetom danu našim majkama, naročito onima koje rađaju više djece. Daće Bog da ih one othrane a isto tako daće Bog onima koji upravljaju ovom državom da ono što se od naroda sabralo daju majkama a ne zločincima i ubicama koje predvodi NATO pakt“, zaključio je Amfilohije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.