Mitropolit Amfilohije odlikovao “Beogradski sindikat”

0

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je danas Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca muzičku grupu “Beogradski sindikat” iz Beograda.

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Amfilohije je “Beogradski sindikat” odlikovao” za “nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvjedočenu kroz pjesme “Dogodine u Prizrenu” i “Sviće zora”, posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji”.

“Uručenje ovog priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC koje je obavljeno jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, kao i učestvovanje na Litiji sa vjernim narodom i sveštenstvom u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom bili su i povod zašto smo se dana 22. februara uputili ka Crnoj Gori. Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog Aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandar Protić – jedini član koji je uspio da uđe u Crnu Goru”, saopštio je “Beogradski sindikat”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.