Mitropolit Amfilohije: Milo po nalogu NATO-a hoće da uništi pravoslavlje i pravoslavnu crkvu

1

Mitropolit Amfilohije ocijenio je da je “Vlada zakon o slobodi vjeroispovijesti stavila u drugi plan nakon Trojičindanskog sabora u Podgorici, koji je pokazao snagu vjernika”.

“Mislim da su shvatili da ne mogu ići protiv naroda, jer su upravo tu da bi radili za narod”, kazao je mitropolit.

On je rekao da su neistinite spekulacije da u dogovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem pokušava da odvoji Mitropoliju od Srpske pravoslavne crkve (SPC).

“To su laži koje se plasiraju iz njihovih krugova. Vidim, neki iz Srbije objavljuju te bezumne laži. Zna Milo dobro moj odnos prema njemu. To je odnos poštovanja prema njemu kao čovjeku i državniku na kraju krajeva, ali to ne znači da poštujem njegovu bezumnu politiku. Ona je druga priča. Treba praviti razliku između toga. Ovaj Milo sada nije se tako odnosio prema crkvi do 2000. godine, pa ni poslije toga. Ovako se ponaša samo u posljednje vrijeme. Bojim se da to sada ne radi po svojoj volji, nego pod pritiskom i nasiljem NATO-a. Jer NATO radi sve da uništi pravoslavlje i pravoslavnu crkvu. Zato uništavaju Siriju i tamošnje hrišćanstvo, Ukrajinu, potkopavaju temelje pravoslavne Rusije, a uništili su Kosovo i Metohiju. I sada evo hoće da uništi i Crnu Goru. E pa ne ide to, neće moći”, zaključio je mitropolit Amfilohije.

1 Comment
  1. real komentariše

    risto ne mlati

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.