Mitropolit Amfilohije: Daj Bože da ovi koji su na vlasti u Crnoj Gori okončaju kao Porošenko u Ukrajini!

3

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije sa sveštenstvom služio je na Savindan, Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Svetoga Save na Savinoj Glavici u Donjem Grblju.

Kako je objavljeno na sajtu Mitropolije, on je rekao da je Crkva Hristova nepobjediva i “pozvao vlast da ne priprema zločine kakvi su se dogodili u Ukrajini, nego da se vrate putu koji vodi u život vječni koji je utvrdio putevodiditelj Sveti Sava.”

“Mnogi hramovi su u ovo naše vrijeme od kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve otimani. Bratski, maltene građanski rat traje na tim prostorima, ali Crkva Božija je nepobjediva, ni vrata pakla je neće nadvladati, ni u Kijevu ni ovdje kod nas u Crnoj Gori.”

Kako je objavljeno na sajtu, Amfilohije je “u svojoj besjedi podsjetio na stradanje i progon Crkve Božije u Ukrajini od tamošnjih vlasti, ističući da je Bog udesio da je trezveni narod zbacio na izborima predsjednika Petra Porošenka koji je počeo da progoni Crkvu Božiju i stvara nekakvu svoju”.

“Daj Bože da se dogodi i našima ovdje, koji iste takve bezbožne zakone hoće da donose i otimaju crkve Božije, da okončaju kao Porošenko. To nije politika, nego samo molitva da Bog dovede prave istinske čelnike ove naše države Crne Gore”, kazao je Amfilohije.

3 Comments
 1. ćipur komentariše

  i ovo je vladika i duhovnik
  ovo je nesrecnik koji samo umije da kune
  risto crni risto

  4
  4
  1. Ljuta komentariše

   Da Bog da mene tako kleo da sam ukrao milijardu od gradjana i da odem sa vlasti sa parama kao Porosenko…eto dokaz kratke pameti ili fitilja milicijskog

 2. Don Kihot komentariše

  Mir Amfilohije i batali se politike

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.