Mitropolija uvažila sugestiju policije: Litija na Cetinju zasad neće biti održavana

Mitropolija uvažila sugestiju policije: Litija na Cetinju zasad neće biti održavana

Crkvena opština cetinjska, reagovala je povodom otkazivanja itije u tom gradu, koji je bio najavljen za sjutra.

“Litija je trebala da protekne u miru i dostojanstveno u neposrednoj blizini Cetinjskog manastira do Ćipura, gdje se svake subote održava Služba Božija. Njen cilj je trebao da bude isto ono što je cilj svih molitvenih okupljanja ovih sedmica: molitva za mir, bratsku slogu i ljubav, koja je narušena donošenjem bezakonog propisa o slobodi vjeroispovijesti”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će se moleban održati u Cetinjskom manastiru, kako je i bilo najavljeno, ali Litije do Ćipura neće biti “jer Mitropolija pokazuje dobru volju radi dobrobiti svih građana Cetinja i Crne Gore i uvažava sugestiju Uprave Policije, koja je umolila Mitropoliju da se od Litije uzdrži u ovom trenutku”, navodi se u saopštenju.

“Argumentacija policije je bila da su u posjedu pouzdanih informacija da bi u toku Litije moglo doći do ozbiljnog narušavanja reda i mira, te da bi za njeno održavanje morale biti angažovane brojne policijske snage. Mitropolija je upoznala policiju da sa strane Crkve, kao ni i u drugim gradovima, ne bi bili inicirani nikakvi incidenti”, dodaje se u saopštenju.

“Kako se ne bi doprinosilo mržnji među braćom, a da se ne bi ugrozilo dostojanstvo Litija i prelijepe slike koje ovih dana dolaze sa ulica crnogorskih gradova, koje bi pale u sjenku policijskih kordona na Cetinju i eventualnih incidenta, Litija na Cetinju zasad neće biti održavana”, saopšteno je iz Crkvene opštinske cetinjske.

“Cetinjski manastir je bio i ostaje srce ovoga grada i ostaje, kao i do sada, otvoren za sve, bez obzira na nacionalna, ideološka i politička opredjeljenja”, zaključuje se u saopštenju.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *