Mitropolija raskrinkala laži režimskih glasila: “Pobjeda“ lagala da je uhapšeni državljanin Srbije zaposlen u Ostrogu!

3

Povodom jučerašnjeg pisanja lista koji je dugo vremena bio u državnom vlasništvu, koje su prenijeli i neki crnogorski portali, obavještavamo javnost da je neistina da je državljanin Srbije koji se pominje u tekstu, a koji je priveden u Nikšiću zbog navodnih ”strogo povjerljivih vojnih depeša”, zapošljen u manastiru Ostrogu, niti je to ikada bio, saopšteno je iz Mitropolije.

“On je poznat bratstvu manastira Ostroga, zato što je jedan od hiljada nevoljnika iz Crne Gore i regiona kojima je manastir u nekom životnom trenutku pokušao da pomogne (u konkretnom slučaju, na molbu roditelja) upućujući ih na hrišćanski život i savjetom da se u društvo uključe kao njegovi korisni članovi.

List koji je ovu vijest objavio oslanjao se na informacije koje im policija nije potvrdila, ali to uredništvu i (ne)odgovornim novinarima nije bilo dovoljno da se uzdrže od netačnog i zlonamjernog informisanja javnosti, budući da je u tom listu odavno moguće objaviti svakakvu neistinu, manipulaciju ili uvredu samo ako je njena meta Mitropolija crnogorsko-primorska ili uopšte Srpska Pravoslavna Crkva.

O svemu drugome što se tom građaninu stavlja na teret, ostavljamo da se izjasne nadležni organi. Po onome koliko su ga monasi u manastiru Ostrogu upoznali, izgleda potpuno nevjerovatno da je on uključen u bilo kakve ”operacije”, tim prije one koje bi mogle biti okarakterisane kao ”vojna tajna”. U svakom slučaju, Crkva nema nikakve veze sa aktivnostima privedenog, stoji u saopštenju.

3 Comments
 1. Munja komentariše

  Ma da, vi nemate pojma ni o čemu.. A što ćute it Srbije.. E kvarnjaci jedni, sve radite protiv države.. Ali nećete još dugo, bagro četnička

  5
  29
  1. LOLA CG komentariše

   Za Munju: sve sta si napisao govori o tebi. Smiri strasti. Provedi koji sat( mada mislim da ti treba i vise godina) pod manastirom Ostrogom, i ljubi civot sv. Vasilija Ostroskog, SLAVA MU I MILOST, da ti pomogne da budes covjek!
   Boze, oprosti neznancu.

   25
   3
 2. TONI komentariše

  Draga Lolo , objašnjavati ateisti,neverniku,bezbožniku nekom “Munji”, šta je manastir Ostrog i šta On znači hrisćaninu: pravoslavnom ili katoliku,pa čak i muslimanu je potpuno uzaludno.Mi iz Srbije se ne mešamo,poštujmo državu Crnu goru ali nemojte da mislite da će 10miliona Srba da gleda da kako “dukljani”konvertiti matretiraju i ubijaju naš narod.Taj film nećete da gledate.
  Sve laži i prevare koje izmišljaju vratiće im se kao bumerang.A Bog će već znati kako da ih kazni i koje munje da baci na njih i njihove potomke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.