Mitropolija odgovorila Boškoviću: Sramni i lažni napadi na Crkvu, izgleda je za njega i Janko Vukotić izdajnik!

4

Ministar odbrane Predrag Bošković, zadužen za odbranu režima od svih izmišljenih ”izdajnika” i ”neprijatelja” Crne Gore je još jednom, u svojoj današnjoj izjavi, pokazao svoj ostrašćeni anticrkveni stav, pokušavajući da proturi režimsku propagandnu izmišljotinu o tome da su litije nekakva politička platforma i dio navodne izborne kampanje, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

”Kao i njegovi istomišljenici, potpuno prenebregava činjenicu da su Mitropolija, ali i Episkopski savjet Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, javno, nedvosmisleno i višekratno saopštili da litije imaju za cilj promjenu neustavnog, diskriminatornog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da će prestati čim do takve promjene dođe, što će označiti i ponovno uspostavljanje, danas grubo narušenog, prava na punu slobodu vjere, kao civilizacijske i demokratske svečovječanske tekovine.

Sramne i neistinite kvalifikacije ministra odbrane režima o tome da ”Crkva ne priznaje državu”, da u njoj ”ilegalno posluje” (jadnog li izbora riječi za označavanje vjekovnog djelovanja i postojanja ove Crkve u Crnoj Gori), ne prijavljuje boravak sveštenika (što je tako nevjerovatna manipulacija, da je mnogo i od ovog i ovakvog ministra), kao i ostali obmanjivački navodi, nemaju za cilj ništa drugo, osim nečasno satanizovanje ustanove koja osam vijekova bez prestanka postoji i izgrađuje ovu zemlju, a uz to očigledno predstavljaju i pokušaj pridobijanja glasova anticrkvenih ekstremista za potrebe najavljenih izbora.

Umjesto što se bruka učeći duhovnosti mitropolita Amfilohija, mogao bi da pokuša da najviše funkcionere svoje partije posavjetuje da nije pametno ni dobro ni moguće da sekularna partija, kojoj su na čelu javno deklarisani ateisti, ima ambiciju da pravi svoje vjerske zajednice.

Na kraju, najdobronamjernije savjetujemo ministru odbrane režima, da zamisli, a mi to već znamo, kako bi na njegove otrovne strelice prema Crkvi reagovali oni časni i odvažni ministri odbrane Knjaževine i Kraljevine Crne Gore: na primjer, Ilija Plamenac, Janko Vukotić ili Mitar Martinović.

No, ko zna je li mu stalo, jer su možda i oni za režimskog ministra i njegovu družinu takođe ”izdajnici”, stoji u saopštenju.

4 Comments
 1. Roro komentariše

  Zašto odgovarate toj spodobi ološkoj.Kad padne lopina znojava,ovakvi poltroni će biti šutirani nogom u prkno,đe god se pojave.

  12
 2. Traktorist komentariše

  Đzukele bradate laju na mjesec, sikter!

  1
  16
 3. istina komentariše

  Ljudi, obracam se vama koji jos razmisljate da glasade DPS? Molim vas zbog vase djece i unuka, zar ne vidite koliko je zlo DPS? Zar ne vidite na koji nacin vladaju i unistavaju Crnu Goru? Zar da slijepo pratite Milojicu koji 30 godina vlada na nacin sto pokrade izmanipulise i projektuje izborne pobjede? Pa evovlada 30 godina. Imao je kad da napravi od crne Gore bogatu , pravnu i gradjansku drzavu. Bogati nismo, no sve siromasniji. Zaposlenost katastrofalna. DPS zloupotrebljava drzavne firme i vrsi pritisak na radnike da glasaju za njih da bi dobili posao. Pravna drzava nije, jer vidimo kakav je tuzioc i ta ekipa. Da nisu opasni i da ne nanose zlo ljudima, bili bi smijesni. Ko likovi iz neke komedije. Gradjanska drzava nije, jer 30 posto populacije koji se izjasnjavaju kao Srbi trpe grube diskriminacije i fasisticki model demokratije. Dakle 14 godina CG je potpuno nezavisna, a on nesposobni neznaveni, samo zna da svadja i dijeli i krade svoj narod. Da gram obraza ima ka sto mu je gram u nos, podnio bi ostavku i pustio Crnogorski mladost da zivi ! DPS gotov! DPS kaput!

 4. Munja komentariše

  Istina, koji paradoks da u tvom izlaganju ništa nije istina..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.