Mirović: Najpoštenije je da Mandiću i Kneževiću presudu pročita Beba Popović

0

Piše: Dejan Mirović

Skandalozni i primitivni proces u vezi sa takozvanim državnim udarom vođen pred podgoričkim Višim sudom je pokazao da postoje sudovi koji su gori i od opskurnog Haškog tribunala.

Suđenje vođama opozicije i narodnim poslanicima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću samo zato što drugačije misle od vlasti je skandal sam po sebi. Optužnica protiv srpskih državljana koje navodno predvodi nikada osuđivana penzionerka Branka Milić za takozvani terorizam je grubo i javno ponižavanje Srbije i njenih građana.

Zakazivanje izricanja presude za 9. maj je primitivno provociranje stalne članice SB UN Rusije. Nažalost, vrh režima u Srbiji snosi nesumnjivu i veliku odgovornost za ovakvu farsu jer je pružio javnu kvazi-pravnu i političku podršku partnerima na vlasti u Podgorici prilikom podizanja optužnice.

Posebno je sramno ponašanje ambasadora Bingulca i njegovih konuzula koji su ubjeđivali optužene srpske državljane da priznaju navodnu krivicu. Zato bi bilo mnogo poštenije da su režimi u Podgorici i Beogradu postigli dogovor da umjesto sudije Mugoše optuženima sudi njihov zajednički prijatelj i saradnik opksurni medijski spin majstor i fanatični anglofil Beba Popović.

U tom kontekstu očigledne zloupotrebe sudskog postupka i hajke koju vodi neotitoistički režim u Podgorici, ili režim koji je očigledno u delirijumu posebno nakon svjedočenja bivšeg Đukanovićevog dvorskog bankara Duška Kneževića, vidim najavu Mandića i Milana Kneževića da će primijeniti postupke koji se u pravnoj nauci definišu kao samopomoć.

Flagrantno kršenje njihovih ljudskih prava posebno prava na slobodu izražavanja i prava na fer postupak koje garantuje Evropska konvencija o ljudskim pravima je više nego očigledno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.