Ministarstvo pravde: Milović se nije sastajao sa bratom Binalija Čamgoza; Abazović je jedini imao konekcije sa njegovom porodicom

0

Ministarstvo pravde demantuje medijsku informaciju da se ministar Andrej Milović sastao sa bratom Binalija Čamgoza, Mahirom Čamgozom i tom prilikom dogovorio neizručivanje lica za kojim je Međunarodnu potjernicu raspisala Turska.

Pojedini mediji su danas, pozivajući se na izvore bliske PES-u, objavili informaciju da se Mahir Čamgoz prije nekoliko sedmica, uoči zvanične odluke crnogorskih vlasti u vezi Binalija, sastao sa ministrom pravde Andrejem Milovićem što je doprinijelo ministrovoj odluci da ne izruči turskog državljanina Ankari.

Kako je istaklo Ministartsvo pravde u saopštenju dostavljenom BORBI, radi se o u potpunosti netačnoj informaciji koja je, očigledno, objavljena kao još jedan u nizu očekivanih napada na ministra Milovića, sa ciljem političke diskreditacije.

– Ministar Milović ne poznaje, niti se ikada, u bilo kom svojstvu, sreo sa bilo kojim članom porodice Binalija Čamgoza, niti sa bilo kojim drugim licem na bilo koji način povezanim sa Binalijem Čamgozom. Jedina osoba koja ima konekcije sa porodicom Binalija Čamgoza jeste bivši premijer Crne Gore, Dritan Abazović. (što se vidi na fotografiji koju je objavila Pobjeda, a na kojoj se vide Deniz Aksu i Dritan Abazović. Fotografija je, prema navodima tog medija, nastala tri dana prije dočeka nove 2023. godine u holu jednog poznatog podgoričkog hotela.) – navedeno je u saopštenju Ministarstva pravde.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.