Ministarstvo odbrane: Stara vozila prodata za 41.000 evra

0

Na javnim licitacijama Ministarstvo odbrane prodalo je 21 od ukupno 29 dotrajalih putničkih i terenskih motornih vozila i prihodovano je 41.169 evra, navodi se u informacija o prodaji dotrajalih putničkih i terenskih motornih vozila za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore preduzeću Deponija d.o.o. Podgorica.

Kako navode Ministarstvo odbrane realizovalo je ukupno četiri javna poziva za prodaju suvišnih motornih vozila (gdje je nakon prva dva poziva izvršeno umanjenje cijena za 30 odsto) u skladu sa procjenom ovlašćenog, nezavisnog procjenitelja.

Preostalih osam vozila su, kako se navodi u informaciji, u veoma lošem stanju, sa različitim tehničkim neispravnostima, isteklih resursa upotrebe i sa izraženim nedostatkom rezervnih dijelova za održavanje.
Imajući u vidu da za preostalih osam vozila nije bilo interesovanja kroz javne pozive, te da dalje ponavljanje procedure prodaje nije rentabilno, Ministarstvo odbrane je kako navode, u cilju rješavanja navedenog pitanja razmatralo mogućnost da se izvrši njihova prodaja po težini kao otpadna vozila.

“S obzirom da je jedna od djelatnosti “Deponije” d.o.o. Podgorica otkup dotrajalih vozila, predstavnici Ministarstva odbrane su u prethodnom periodu obavili razgovor sa predstavnicima ovog javnog preduzeća, koji su izrazili saglasnost za ovaj vid saradnje, na način da se navedena vozila prodaju po težini kao otpadna vozila, po cijeni od 0,21 euro po kilogramu, a sve shodno zvaničnom cjenovniku ovog preduzeća”, navodi se u Informaciji.

Takvu prodaju odobrilo je Ministarstvo finansija.

(rtcg)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.