Ministar zdravlja najavljuje: “Ukoliko korona virus stigne u Crnu Goru slijede zabrane litija i zatvaranje škola”

1

“Kada se radi o daljim mogućim mjerama koje bi se predložile i eventualno sprovodile one prije svega zavise od toga da li će doći do importacije virusa u Crnu Goru. U takvoj situaciji došlo bi do pooštravanja mjera prevencije tako da bi eventualna importacija virusa sa dokazanim širenjem u lokalnoj populaciji za posljedicu između ostalog imala predlaganje sljedećeg:

Zatvaranje obrazovnih ustanova – škola, vrtića i fakulteta.

Privremeno suspendovanje masovnih sportskih događaja ili njihovo održavanje bez prisustva publike.

Privremenu zabranu masovnih okupljanja kako poslovnih tako i privatnih.

Eventualno ograničavanje kretanja unutar države i/ili pogođenih područja/opština
(samo)izolaciju oboljelih osoba sa blagom kliničkom slikom i uspostavljanje patronažnih servisa koji bi pratili njihovo stanje i sprovodili njegu/brigu u kućnim uslovima.

Preraspodjelu i privremenu unutrašnju reorganizaciju Kliničkog centra Crne Gore sa prenamjenom smještajnih kapaciteta određenih klinika koje bi svoj prostor, ljudstvo i opremu ustupili za potrebe zbrinjavanja oboljelih od novog koronavirusa, rekao je Hrapović.

Prema riječima ministra zdravlja, Kasarna u Zoganju u Ulcinju, predviđena je da bude karantin za koronavirus, ali to kako dodaje, neće biti jedina lokacija.U narednim danima proglasićemo još neke lokacije za smještaj zdravih osoba. To je naša obaveza i samo još jedna u nizu mjera koje smo kao sistem dužni da omogućimo kao prevenciju i zaštitu svim našim građanima”, rekao je Hrapović, na konferenciji za medije.

1 Comment
  1. Crnogorac ,kraisnik , srbijanac SRBIN komentariše

    koliko su bolesni spremni su i sposobni da dovedu nekoliko zarazenih da prosire bolest u crnoj gori da bi mogl ida zabrane litije. Nemojte da pravite racun bez krcmara moze mnogo da vam se olupa o glavu pustite verujuci narod na miru

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.