Milutinov: Grci dolaze sa Adetokumbom, ali i mi posjedujemo kvalitet

0

Centar Nikola Milutinov je nakon tri godine i Svjetskog prvenstva u Kini, ponovo dio košarkaške reprezentacije Srbije. Prošlog ljeta, centar Olimpijakosa je bio uz „orlove”, ali ga je neugodna povreda odvojila od terena.

Poslije uvodnih individualnih treninga, reprezentacija Srbije je četvrtog avgusta zvanično počela pripreme za dvije kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. protiv Grčke i Turske, odnosno Evropsko prvenstvo koje je na programu u septembru.

Osjećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam dio selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gdje se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mjestu, spavamo i treniramo na istom mjestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovdje”, istakao je Milutinov.

Srbija je u teškoj poziciji pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. „Plavi” praktično moraju da dobiju se utakmice do kraja. Sledeći rivali su sigurno i najteži – Grčka i Turska.

Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno riječi. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Adetokumbom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica. Pred našom publikom u „Štark arenu” moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svijetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobjede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvijek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama”, rekao je Milutinov.

Srbija će dočekati Grčku 25. avgusta u „Štark arena”. Tri dana kasnije, izabranici Svetislava Pešića će igrati u Istanbulu protiv Turske. „Orlovi” će odigrati svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu 2. septembra, a rival će biti selekcija Holandije.

(sport klub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.