Milu Srbija kriva za sve, a čitavu porodicu poslao tamo: Brat od ujaka udomljen u Beogradu i prima mjesečnu platu od 7.500 evra!

5

Maksimovića je Crna Gora 2004. postavila za zamjenika direktora SMATSA. Uz platu, dobio je i luksuzan auto i karticu. Za to vreme crnogorski predsjednik pljuje Srbiju.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji gotovo svakodnevno napada Srbiju i traži od građana Crne Gore otklon od naše zemlje, udomio je svoj brata od ujaka Lazu Maksimovića na direktorsku poziciju u državnoj firmi u Beogradu, gdje ima mjesečnu naknadu od čak 7.500 evra! Maksimović je od 2004, dakle 17 godina u kontinuitetu, zamjenik direktora Kontrole letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), gdje država Srbija imao udio od 92 odsto, a Crna Gora tek osam odsto. Pored astronomske plate, Đukanovićev brat ima na raspolaganju i luksuzni automobil, kompanijsku karticu za reprezentacije…

Razne privilegije

Lazo Maksimović je postavljen za zamjenika direktora Kontrole letjenja Srbije i Crne Gore na predlog vlade Crne Gore 1. marta 2004. i od tada obavlja pomenutu funkciju. Iako je imenovan na predlog vlade Crne Gore, on prema propisima tamošnje Agencije za sprečavanje korupcije, nije javni funkcioner i nema zakonsku obavezu da podnosi izveštaj o imovini i prihodima. Međutim, Vijesti su došle do podataka da Đukanovićev brat od ujaka ima mjesečnu platu u SMATSA čak 7.500 evra.

– Budući da se u SMATSA često dijeli i takozvana 13. plata, Maksimović je samo po osnovu redovne zarade u proteklih skoro 17 godina, koliko u ime Crne Gore sjedi u vrhu profitabilne monopolističke kompanije dviju država, zaradio više od 1,6 miliona evra (ako je sve vrijeme mjesečno zarađivao oko 7.500 evra) – navode Vijesti, kao i da im iz ove kompanije „nisu ni potvrdili, ali ni demantovali da je Maksimovićeva plata oko 7.500 evra mjesečno“.

Dobro da ne vozi avion

Maksimović, dodaju, ima na raspolaganju i kompanijsku platnu karticu za reprezentaciju, a nedavno je dobio i nov službeni automobil – luksuzni SUV „volvo XC 60“.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže u razgovoru za naš list da je prava sreća što Đukanovićev rođak nije poželio i da vozi avion:

– Imajući u vidu pozicioniranost klana Đukanovića u Srbiji, pravo je čudo da dosad nisu izveli jedan juriš na Vladu ili Predsjedništvo kako bi „usrećili“ Srbiju kao što su to uradili s Crnom Gorom u ovih 30 godina. Očigledno da je njima tijesno u Crnoj Gori, jer su sve izgustirali, zato im sad Beograd dođe kao desert pred konačno odredište – Dubai. Ipak smo u slučaju Maksimovića imali sreće, jer ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da je kojim slučajem poželio da vozi avion.

Izvor: Kurir

5 Comments
 1. Vasoje komentariše

  Hinduistička religija naglašava reinkarnaciju.
  U tom slučaju želim reinkarnaciju u došlju, 5 socijala, stan ili kuća za 3eur/m², posao u državnoj administraciji ili dobrostojećoj firmi, oslobođen davanja za penziono i zdrastveno, tu je crveni krst, kad litinjariš neideš na posao a plaćeno itd itd

  1
  4
  1. Vladimir P. komentariše

   Ustaski kopile nijesi Vasoje i reinkarcaja kod pavelica.

   2
   1
   1. Vasoje komentariše

    Zds

 2. MIKI komentariše

  Vasoje, sito mi se kurca napases, na zdravlje ti bilo.

 3. MP komentariše

  VIDECETE KAD MILU PRODJE MANDAT I ON CE PRESELITI U BEOGRAD. NIJE ON ZA INOSTRANSTVO NE ZNA NI JEDAN STRANI JEZIK.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.