Milović: Abazović da dostavi SDT snimljeni razgovor Miloševića i Adžića

0

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović pozvao je premijera Dritana Abazovića da dostavi Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), kako je kazao, snimljeni razgovoru između bivšeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

Tvrdi da im je snimak tražen službenim putem već nekoliko mjeseci, ali da na taj zahtjev nije bilo odgovora.

Milošević se nalazi u pritvoru, nakon što je uhapšen u decembru prošle godine po nalogu SDT-a, a osumnjičen je za stvaranje kriminalne organizacije koja je švercovala cigarete.

Abazović je poslije današnje vanredne sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na kojoj se razgovaralo o navodnim vezama uhapšenog „kralja kriptovaluta“ Do Kvona i lidera PES-a Milojka Spajića, kazao da će jedan dokument iz Agencije za nacionalnu bezbjednost proslijediti načelniku Specijalnog policijskog odjeljenja.

Milović je pozvao Abazovića da uz taj dokument dostavi i razgovor njegovih partijskih drugova.

„Taj snimljeni razgovor, kao i snimljeni razgovor iz Splendida, čije kopije su uredno pohranjene na sigurnom prije ulaska osuđenih lica u redove ANB-a, predstavljaju ključan dokaz ko je sve uključen u šverc cigara, ko je o tom poslu znao sve i koja partija se tako finansirala“, napisao je Milović na Tviteru.

„Promjene u bezbjednosnom sektoru, koje će se desiti poslije 11. juna, i nastavak saradnje ANB i UP sa SDT, koja se sada opstruira, pružiće nam odgovore na mnoga pitanja, i dati objašnjenje zašto neko žarko želi da kontroliše sektor koji više neće moći da kontroliše“, dodao je Milović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.