Milov tajkun na saslušanju kod Katnića!

3

Članovi Specijalnog policijskog odeljenja saslušali su juče biznismena Danila Petrovića, saopšteno je “Vijestima” nezvanično iz više izvora.

Rečeno je da oni provjeravaju poslovanje njegove kompanije “Cijevna komerc”, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

“On je jedini iz te kompanije saslušan”, kazao je sagovornik “Vijesti”, ne precizirajući šta je istražitelje konkretno zanimalo.

Nešto poslije 17 časova, on je sproveden na saslušanje u SDT.

Petrovićeva građevinska firma godinama je pobjeđivala na državnim i opštinskim tenderima, ali uprkos tome – veliki je poreski dužnik.

Krajem prošle godine, kompanije iz grupe “Cijevna komerc” dugovale su 3,3 miliona eura. Posljednja dva velika posla koja je radio za Glavni grad Podgoricu su zgrada Gradskog pozorišta čiji završetak kasni gotovo tri godine, dok je izgradnja gradskog parlamenta okončana takođe uz višegodišnje kašnjenje i uz više aneksa ugovora kojima su povećane cijene gradnje i produženi rokovi.

Državna revizorska institucija, provjeravajući poslovanje Glavnog grada, konstatovala je više nepravilnosti tokom sklapanja tog posla.

Bivša Vlada sa kompanijama Petrovića ima više ugovora o zakupu poslovnog prostora, u dva hotela “Best Estern” i “Best Western Premier”.

U njima je smješteno više državnih institucija.

“Vijesti” su dobile dva takva ugovora Uprave za imovinu sa “Montenegro premijerom” na 35.000 eura mjesečno i Agencije za zaštitu ličnih podataka sa “Cijevna hotelsom”, na 8.687 eura mjesečno.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti, otkrio je da je naslijedio kabinet prvog čovjeka Minsitarstva saobraćaja u preuređenom apartmanu hotela “Best Western”.

“Samo za to krilo mi plaćamo za 2.000 kvadrata 20.000 eura mjesečno najma, pored toliko poslovnih prostora koji su prazni”, rekao je Bojanić u decembru 2020. godine.

“Cijevna komerc” se, prema podacima Poreske uprave, na listi velikih poreskih dužnika prvi put pominje u januaru 2019. kada je njen dug iznosio 355 hiljada, a u međuvremenu je narastao za još 150 hiljada eura.

Izvor: Vijesti

3 Comments
 1. Autarijat komentariše

  Ispitati koncesije na sljunak,gotovinsku prodaju betona i kako pokriva cement koji uveze. Kako je pravdao beton i gorivo na autoput. Ispittai kako se od tampona iz iskopa pravi beton…odakle mu onoliki placevi svudje na rubovima grada… i je li Milov ili sad Duletov igrač

  1. Stefanos komentariše

   Dozvolili mu da ne porez nego njima da daje reket, a narod ce da plati umjesto tebe.

 2. Radenko komentariše

  Milov tajkun na saslusanju kod Milovog projatelja

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.