Milošević: Situacija u vezi sa izbornim procesom u Nikšiću je redovna

4

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović formirao je Operativni tim koji će nadzirati izborni proces u Nikšiću. Osim toga, i Vlada je formirala tim koji će se primarno baviti obavještajnim radom. Kako je kazao državni sekretar za kontrolu rada policije Rade Milošević, situacija je za sada redovna. S druge strane, aktivista za ljudska prava Aleksandar Zeković smatra da nije dobro da među političkom elitom vlada nepovjerenje u policiju.

“Mi pratimo bezbjednosnu situaciju na nedjeljnom nivou, kretanje određenih ljudi, da li postoji opasnost, da li ima upliva ili nema drugih službi, drugih država… Situacija je za sad redovna, ali mi smo u obavezi da to ispratimo, s obzirom na to da se stiče utisak da se u Nikšiću dešava nesto strašno i da moze doći do određenih eskalacija. Zbog toga postoje dva tima”, kazao je Milošević.

U fokusu jednog tima biće obavještajni rad. Drugi će, između ostalog, imati zadatak da ukazuje na nezakonitosti u radu policije, te da predlaže mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti. Postavlja se pitanje, da li je formiranje tih timova, rezultat nepovjerenja Vlade, odnosno Ministarstva, u nikšićku policiju.

“Dozvolićemo uvid u ono što ne ugožava ničiju privatnost da se vidi šta tim traži, šta kontroliše pa će biti lako procijeniti da li se tu vrši politički uticaj ili ne”, kazao je Milošević.

4 Comments
 1. Ivi komentariše

  E kad ti je redovna, tebe ćoro treba dobro izpretucati. Pogledaj ovu budalu…

  11
 2. Milan komentariše

  To su URA, Vijesti, gradžanisti… njima je redovno kad se biju i progone Srbi.

 3. Andrijana komentariše

  Sistematski progon Srba u CG ne moze i nece biti redovno stanje u nasoj zemlji.

  1. Milan komentariše

   Nažalost jeste i biće dok vladaju Vijesti i NATO ambasade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.