Milošević nudio Đukanoviću svoju funkciju u cilju očuvanja SRJ, ovaj odgovorio da je prekasno za to!

4

Bivši predsjednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević ponudio je Milu Đukanoviću da bira funkciju u zajedničkoj državi, kako bi ga odvratio od otcjepljenja Crna Gore, tvrdi nekadašnji Miloševićev  telohranitelj Goran Pajić.

Pajić je za Happy TV saopštio da je Milošević u cilju opstanka SR Jugoslavije bio spreman da se odrekne određenih pozicija i da je zbog toga ponudio Đukanoviću da bira da li želi da bude predsjednik ili premijer  SRJ, što je ovaj odbio.

Miloševićev predlog Đukanoviću predočio je operativac koji je taj zadatak trebalo da obavi mimo znanja tadašnjih rukovodilaca Službe državne bezbjednosti Jovice Stanišića i Vukašina Maraša koji su činili sve što je bilo u njihovoj moći da do dogovora Miloševića i Đukanovića ne dođe.

-Po nalogu Miloševića tadašnji zamjenik saveznog ministra unutrašnjih poslova otišao u Crnu Goru. Pošto su Jovica Stanišić i Vukašin Maraš pumpali Đukanovića kako Milošević ima loše konotacije prema njemu i kako će ga ubiti,  poenta je bila da njih dvojica ne saznaju da je neko stigao do Đukanovića. Operativac je na putu do Đukanovića mijenjao tri auta.

Tek je tim trećim stigao kod Đukanovića. Sastanak je trajao četiri sata na kome on prenosi ponudu Slobodana Miloševića – da Milo izađe na izbore i da mu prepušta da bira šta će biti, ili predsednik SR Jugoslavije ili njen premijer. U jednom trenutku Đukanović je samo rekao – pa daleko smo otišli. I na tome se završilo- ispričao je Pajić.

Stanišić i Maraš plašili Đukanovića da će ga Milošević ubiti

Pajić je dodao da je posle tog tajnog susreta dolazio dva puta u Beograd, iako su ga Stanišić i Maraš savjetovali da ne ide, jer će ga Milošević ubiti.

-Bio sam i lično prisutan kada je krajem 1998. godine došao na Savjet za nacionalnu bezbednost. Kada je ulazio, bio je vidno uplašen jer smo mi tražili da njegovo obezbjeđenje ostane napolju- rekao je Pajić i dodao da bez obzira što se znalo da Milo neće prihvatiti ponudu, Milošević se sve vrijeme zalagao da održi postojanje SR Jugoslavije.

 

 

4 Comments
 1. Momo komentariše

  Jugoslavije ili velike Srbije, urinišem na obadve

  5
  9
 2. Sasa komentariše

  Neka ide i on u Hag

  5
  4
 3. zdravko komentariše

  Milo je izdao državu prije toga. Autoru teksta neka se poveže sa našim ljudima iz Brisela, pa ćete saznati koliko puta je tajno dolazio, otkrivao podatke i bio njihov čovbjek. I stvarno mislite da Milošević nije znao za ovo, a sve informacije dobio je od srpkih predstavnika koji su ga pomno pratili.

  4
  3
 4. SRPSKA SPARTA komentariše

  izdajnicko konvertitsko djubre.

  4
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.