Milošević negira učešće u likvidaciji Đuričkovića uz navode da je bio van Crne Gore

0

Mario Milošević juče je u podgoričkom Višem sudu negirao da je pucao na Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. godine, pojašnjavajući da tada nije bio u Crnoj Gori.

Učešće u likvidaciji Đuričkovića negirali su i optuženi Igor Mašanović i Vukan Vujačić.

“Nijesam kriv. Nemam nikakve veze sa krivičnim djelom za koje se teretim, u kritično vrijeme nijesam bio u Crnoj Gori, za šta imam i dokaze”, kazao je Milošević.

Milošević, Mašanović i Vujačić se terete da su 10. oktobra 2016. godine između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem ubili Đuričkovića i doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Svoj trojici pored ubistva u saizvršilaštvu stavlja na teret i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Milošević je prilikom prvog saslušanja u tužilaštvu 10. decembra 2019. godine negirao je ubistvo Đuričkovića navodeći da je žrtvu znao iz viđenja i da su se pozdravljali prilikom susreta ,,zdravo – zdravo“.

Na sljedećem saslušanju, 20. februara 2020. godine, Milošević je u tužilaštvu saopštio da se u vrijeme ubistva Đuričkovića nije nalazio u Crnoj Gori.

On je tada u istrazi pojasnio da je od oktobra 2016. godine bio u bjekstvu zbog izdržavanja petomjesečne kazne zatvora za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Upitan da pojasni razlike u iskazima, Milošević je kazao da mu tokom prvog saslušanja možda nije bilo važno da naglasi da je bio van države u kritično vrijeme i istakao da za ovu tvrdnju posjeduje dokaze.

“Tada sam se teretio da sam podstrekivač, a sada mi je važno jer se teretim da sam izvršilac ovog krivičnog djela”, istakao je on.

Optuženi Mašanović je kazao da nije pomogao ubistvo Đuričkovića.

“Vjerujem u ovaj časni sud i nadam se da će se dokazati da nijesam izvršio krivična djela za koja se teretim”, kazao je on.

Istovjetnu odbranu dao je i optuženi Vujačić, pojašnjavajući da ni na koji način nije doprinio likvidaciji Đuričkovića, te da je siguran da će se u nastavku postupka to i dokazati.

Proces vodi sudija Predrag Tabaš.

Suđenje se nastavlja narednog četvrtka, za kada je planirano saslušanje pet svjedoka među kojima i svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Prema navodima optužnice, Milošević je označen kao direktni izvršilac ubistva.

Optužnicom državnog tužioca u VDT-u u Podgorici Željka Tomkovića, koja je prošla kontrolu suda, navodi se da su okrivljeni za 2.100 evra kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Navodi da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanje sada pokojnog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

U tom trenutku okrivljeni Milošević je, tvrdi tužilaštvo, ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana.

Okrivljeni su, zaključuje se u optužnici, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.