Mladen Mikijelj

Miloš Medenica pod svojom kontrolom imao trojicu carinika sa Dobrakova

0

Optuženi Miloš Medenica poručivao je pripadnicima svoje kriminalne grupe da su trojica carinika sa Dobrakova pod njegovom kontrolom i da mogu završiti sve, prenose Vijesti.

Navodni šef kriminalne grupe koja je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), švercovala cigarete, o tome je pisao 20. januara 2020. godine, preko nekad zaštićene Skaj aplikacije.

“Imam carinike na Dobrakovo ako nam trebaju. Trojicu imam. Oni će mi sve završiti, a pogotovo ovaj jedan, sa njim mogu sve”, napisao je Medenica u grupnom čatu.

To je učinio nakon što je, sada optuženi Marko Vučinić, obavijestio tu ekipu da ga “pita Peđa imamo li zeleno svjetlo”…

Sin tadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, odgovorio je Vučiniću da “vazda imaju”, a potom i “samo mi reci što treba”.

Vučinić grupi sa kojom razgovara objašnjava da mu trebaju “Rožajci”…

“Peđa ima kontakte, bez šale, u Rožaje”, dodaje on.

Medenica tada poručuje da će se on vidjeti sa njim, te da će im ta osoba naći špediciju koja im treba.

Prema transkriptima sa Skaja u koje “Vijesti” imaju uvid, tada se u priču uključio Nikola Raičević.

“Mi uvozimo robu, i sad, špediter nam je Santino npr. on nema garanciju, onda on kontaktira špediciju Knjaz, oni mu daju garanciju, mi završimo posao, nas sve razdužimo 1/1, mi kamione ćeramo u magacin. Svi srećni zadovoljni, a mi radimo pun gas. E sad, ovo što ja vama pričam, vi ne pričate nikome dok ne pristane, nemojte odma’ da otvarate karte”, piše Raičević.

Vučinić traži objašnjenje od njega, a Medenica pita: “Što ja treba da pričam reci ti meni, kako da pričam sa ovim?”.

Tada poručuje i da se Raičević ne treba sekirati zbog onih sa kojima on pregovara.

“Već sam se čuo sa ovim, u BG je, dolazi sjutra veče i u ovo 2-3 dana ćemo se vidjeti. Samo da vidi kakve su mu smjene na Dobrakovo da odem do njega. Završiće nam ovaj to, da ga ne oderem. Brate, ne sjekiraj se ti za ove što ja pitam. Pa ne bih ja zbog sebe to svakog pitao. Ovako znam đe mogu”, poručuje Medenica.

Nepun sat kasnije Medenica obavještava Vučinića i Raičevića da je već razgovarao “sa Peđom”.

Dva dana kasnije Raičević ih je obavijestio koje marke cigareta mogu da ponude.

“I ima Reginu, Dubao, DB i Marble. Pitajte kupca šta mu najviše odgovara od ovih marki i viđite koje su cijene na ulicu ove robe. Onaj DB je Grandov program… Te možemo da poručimo preko čovjeka, pa ispitaj Mića – šta, kako oko toga ide, šta mu valja, da pripremim čovjeka. Vidte koje su cijene itd. Sad će ić po 1.300-1.400 paketa u kamion da znate”, šalje Raičević.

Medenica se interesuje jesu li marke – Regina, Dubao, DB i Marlbe, a potom pita i koja je nabavna cijena tih cigara.

“Ništa ne znam dok sjednem brat sa čovjekom. Sve ću ti javit. Do 150 e maximum. Ja mislim ovaj DB nikad nisam gleda’ ni radio. Regina se krećala oko 140 prije, sad ne znam. Marble isto oko 140-150”, odgovara Raičević.

Tog Podgoričanina, međutim, nema među optuženim članovima kriminalne grupe koju je prema tvrdnjama SDT-a formirao Miloš Medenica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.