Milo „vreba“ Nikšić kao „plijen“

3

Nema niko u Nikšiću, a i šire, da veruje kako Milov privatni DPS, smišljen kao politički mehanizam za uvećavanje njegovog bogatstva i lične moći, može pobediti u ovom gradu. Niko, osim ovih nekoliko službenih nosilaca liste koje je Milo izmislio kao „dokaz“ da se on navodno menja i da nešto može učiniti bolje od svega onog lošeg zbog čega je pao u Crnoj Gori. Vuk dlaku može promeniti, ali lovačku ćud nikako.

Milo zato „vreba“ Nikšić kao „plen“ da bi pokušao da izleči rane iz čitave Crne Gore i da, „pripitomljen“ porazom, kao „domaći ljubimac“, „mašući repom“, pokuša još jednom da zavede svoj zaboravljeni grad, skrivajući u mraku, koga ni komitske baklje ne mogu osvetliti, svoju prirodu „političke zveri koja ubija sve da bi sama preživela“.

NJemu Nikšić treba ne radi građana i naroda, već da pokuša da lično politički preživi. Pobeda – koju samo može sanjati – u Nikšiću treba da posluži kako bi on pokušao da produži politički život još koji mesec, a ne da bi Nikšić konačno počeo da živi bolje i slobodnije.

On Nikšić želi da zadrži u „tamnici“ svoje poslovne imperije, ideološke isključivosti i sve očiglednije namere da iz „šuma“, nasilnim marševima, pokuša da i dalje slobodu Nikšića drži u svom „kavezu“.

Izbori u Nikšiću su za njega ne politička bitka za grad i njegovu budućnost, to je bitka za njega lično, za njegov opstanak i truli politički organizam. Zato u Nikšiću nema Duška Markovića u kampanji, ne čuje se ni školski drug Simović, ni drugi, od Mila prevareni.

Čak i kada učestvuju u tome, to rade formalno, bez strasti i uverenja da se za Nikšić treba boriti da pobedi Milo, a ne Nikšić. Na površini kampanje DPS sve – može biti – izgleda isto, kao nekada kada je to bila jedinstvenija i jača partija. Sve osim ljudi. Ljudi nisu isti, iako imaju isto ime, istu adresu, i dalje ih u DPS formalno vode na isti način. Ali, ništa više nije isto. Milo je pao u njihovim očima jer je napao crkvu, jer je lažno obećavao Nikšiću da će nešto učiniti za njega. A nije.

Pao je i zato što toliko želi da bude prvi, pa i kada gubi, a i zato jer lako troši svoje ljude, puneći njima zatvore, dok on izigrava sveca sa toliko miliona koji se vide i kada ih on drži na „tajnim računima“. Milo je pao i ne može se podići. Naročito ne u Nikšiću. Tu ga najbolje znaju, iako mnogi ćute, prave se da ne znaju ništa i glume privržene aktiviste njegovog kulta.

Dosta je Nikšiću i Mila, i Brana, i Dake, dosta je – svih zajedno! Nikšić hoće svoju budućnost i svoj izbor, i nikakvi lovci na njegovu dušu neće proći ovog puta.

Naprotiv, svi oni su, na čelu sa Milom, odavno u „zamci“ koju još ne prepoznaju zbog svoje oholosti i samoljublja. Nikšić sa budućnošću pobeđuje, a Milo sa svojom prošlošću gubi! To svi znaju, osećaju, i u to veruju. I tako će biti.

(Nacionalist)

3 Comments
 1. LipaLipa komentariše

  … ovo bas jevtin stos, fronta, … bi oni uz Mila I Brana, koji “pali”, … da “odpisu’ i glavnu konkurencju (lovac na njihove glasace), … nekad “njihovog” pokrovitelja, dobrotvora, Daku, … makar i od njih, pokvareno do srzi, … aj’ zdravo, …

 2. Kontra revolucija komentariše

  Koji si ti zlonamerni debil, Lipa !.
  Al šta tebe briga sendvic dobijaš !.
  A mozda i legne koja NATO fašisticka plata ?.
  Za nju bi i majku prodao ?.
  Jel šalje Rama redovno za šmrkanje ?.
  Mislim pošto skoro posle svake reci tackaš, trzavica ili vec delirijum ?.
  aj, jado

 3. MIKI komentariše

  Sve mi se cini daje ovaj Lipa ispusio u DF pa se sad ponasa kao ostavljena zena.Grepote.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.