Milo se približio crkvi na par metara, bio na karuselu

2

Autor: Uglješa Crnić

Otkako je ljubio krst iz ruke tadašnjeg Mitropliita Amfilohije, u vremenima razlaza sa Momirom Bulatovićem, bivši predsjednik države Milo Đukanović do juče se nije više približio jednoj bogomolji Srpske pravoslavne crkve – Hramu Hristova vaskrsenja u Podgoricu.
Do duše bio je sa unukom na karuselu koji je u blizini Hrama i došao je crkvi s leđa kako to čine svi crveni i nevjerni, koji su najčešće u crkvu navirkivali kroz prozor. Da vide šta im je rečeno da vide.
Kako je uvijek dobrano birao društvo, iz esnafa, Đukanović ni juče nije omanuo.
Bio je u društvu sina kontroverznog azerbejdžanskog biznismena Telmana Ismailova.
Ismailov je nedavno dobio politički azil u Crnoj Gori, a Ruska Federacija je za njim bila raspisala međunarodnu potjernicu zbog organizacije ubistva dvojice preduzetnika.
Karusel se danas naziva vrteška na kojoj, obično djeca, jašu drvene ili plasične konje. U antičkim vremenima, kada je nastala, ta riječ označavala je vitešku mušku igru na konjima. Nalik Sinjskoj alki.
Kako će Đukanović odigrati svoj neviteški karusel, kako će sjahati sa vrteške, vidjećemo u narednim mjesecima. Svakako nešto će biti jasno i tokom narednog kada se nakon parlamentarnih izbora vidi ko će sa kime biti spakovan u buduću vlast.
Ipak jučerašnji vašarski izlazak dva Mila na karusel ličio je makar iz vizure starijeg na scenu iz pjesme Đure Jakšića – otac i sin.
Ono kad mu „ko sedi mandarin“ pokazuje raskoš vašara i nudi mu da mu kupi bilo šta od arapskog ata do zlatnog sata, a dijete bi samo pečenja jarećeg.
Gotovo preslikano – i Milo je u mladosti pojačavao salivaciju na pomen pečenja. A danas ga pokreću najskuplje đakonije svjetskog vašara. Sve je postalo vašar.

2 Comments
  1. .... komentariše

    Svaki boljsevik se u poznim godinama sjeti crkve. I bude veliki vjernik. Zaboravi na petokraku, Moskvu, Staljina, Lenjina, kominternu.
    Kakav je samo Djilas boljsevik bio. Pa pred kraj, postade vjernik

  2. Jelica komentariše

    12.juna se Milo vraca na vlast. PES ce napraviti Vladu sa osvjezenim DPS-om. Jedini uslov ce biti da Milo dobije imunitet. Nazalost tako je.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.