Milo Đukanović 1998. godine: Mitropolija i SPC su imali veliku ulogu u borbi za slobodu crnogorskog, srpskog i ostalih balkanskih naroda! (FOTO)

5

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović, koji ovih dana ponovo juriša na srpsku pravoslavnu crkvu, 1998. godine u pismu Patrijahu Pavlu pisao je hvalostive na račun te iste crkve.

U dokumentu koji BORBA  objavljuije, a koje datira od 25. novembra 1998. godine, Đukanović veliča ulogu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Do kraja dijelim sa Vama mišljenje o značaju Mitropolije crnogorsko-primorske za Crnu Goru, i o njenoj ulozi kroz istoriju u borbi za slobodu crnogorskog, srpskog i ostalih balkanskih naroda.

Vama, kao i svim crkvenim Vjerodostojnicima.

Za razliku od 1998. godine Đukanović juče na Kongresu iznosi najmonstruoznije riječi na račun iste crkve koju je nekad veličao.

„Ovog puta na politički teren u Crnoj Gori brutalno je uvedena SPC kao dokazano najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma, podstrekač, jatak i advokat najmostruoznijeg genocida u Evropi novijeg doba“, rekao je Đukanović. SPC je, kako je kazao, navodno branila ugoržene svetinje. „Iako je pokušavala da zadrži nezakonito prisvojenu imovinu, koju su gradili crnogorska država i građani“, kazao je dodajući da se „Srbija uključila u odbranu, navodno ugroženih Srba u Crnoj Gori, pa se sada brinu i za izbore u Nikšiću i popis“.

Pismo Mila Đukanovića Patrijahu Pavlu

 

5 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  Nema on ništa protiv SPC !.
  On bi samo hteo lukrativna zemljišta i manastire koje pripadaju SPC!.
  I to se da dobro prodati kao ostala rasprodana narodna imovina !.
  A pare u dzep ili na kajmanska ostrva !.
  Treba sve te satove, vilu, Maybacha, kavijar, šampanjac, itd. platiti !.
  Nije to jeftino !.
  Za diktatora mora da se ima !.
  DPS slogan : Je*beš sirotinju !.

 2. Helm komentariše

  Ucjenjen političar koji je dobio zadatak da sprovede unijaćenje Crne Gore kao na primjeru Galicije koja se nalazi na teritoriji današnje Ukrajine!

 3. Misliti crnogorski komentariše

  Progledao!

 4. Marko komentariše

  Koliko je on politika i mišljenja promijenio? Ne zna se broja.

 5. Milica komentariše

  On mijenja pricu kako vjetar dune, ni sam vise ne zna ni ko je, ni je li Srbin, Crnogorac, mozda i Albanac…ni jel vjernik ili ateista…🙄

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.