Milka Tadić-Mijović kandidat opozicije na predsjedničkim izborima?

1

Direktorica crnogorskog Centra za istraživačko novinarstvo (CIN CG) Milka Tadić-Mijović mogla bi biti nestranački kandidat opozicije na predsjedničkim izborima, ekskluzivno saznaje Borba. Njeno ime se u poslednje vrijeme sve češće pominje u kontekstu nestranačke ličnosti, koja bi bila prihvatljiva za sve. Ukoliko se iz nekog razloga ne kandiduje Andrija Jovićević, koji ima najizgledne šanse da pobijedi na tim izborima, Tadić-Mijović se nameće kao najbolje rješenje.
Prema našim saznanjima, Demokratski front vjeruje da bi Jovićević bio najbolje rješenje, ali, ako on oz nekog razloga ne bide želio da se kandiduje, onda je bivša urednica Monitora najozbiljniji kandidat.
-DF kao najjača opoziciona grupacija blagonaklono gleda na ideju da Tadić-Mijović bude nestranački kandidat opozicije. Naravno, to u slučaju da se ne kandiduje Andrija Jovićević. Za razliku od svih ostalih medijskih poslenika, kao i akademskih građana, čast za par izuzetaka, Tadić-Mijović je imala i i dalje ima vrlo korektan odnos prema montiranoj aferi “državni udar”. Nije se libila, čak i nedavno, da svoj stav javno iznese, kazao je naš sagovornik iz DF-a.
Podrška DF-a, u gore navedenim okolnostima, bila bi neupitna.
Kako saznajemo, njenu kandidaturu bi izvjesno podržali i URA i Demos, a ništa protiv nema ni SDP.

Milka Tadić-Mijović je prepoznata u javnosti kao kritičar režima još sa početka 90-tih godina. Za razliku od nekih NVO predstavnika koji se poslednjih dana guraju kroz spinovane tekstove, Tadić-Mijović je čiste biografije i nikad je nijesu pratile afere niti priče o milionskim grantovima. Ona je od prvog dana javnog angažmana borac za pravdu i istinu i svoju hrabrost, za razliku od drugih, pokazala je u javnim nastupima.
U igri i univerzitetski profesor Vladimir Božović
Kako nezvanično saznajemo određeni razgovori se vode i sa uglednim univerzitetskim profesorim Vladimirom Božovićem. On je, kako nam je potvrđeno iz jedne opozicione stranke, izvan DF-a, već otpočeo razgovore oko eventualne kandidature kao nestranački kandidat opozicije. Božović je jedan od vodećih intelektualaca u zemlji, profesor je na Prirodno-matematičkom fakultetu, a čelnik je i Matice srpske u Crnoj Gori.

1 Comment
  1. Mila komentariše

    Provjerite finansije Srpske kuce u CG pa cete vidjeti koliko su korektni kandidati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.