Miličković prijavio članove borda Elektroprivrede

0

Mali akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković predao je danas VDT Ivici Stankoviću krivičnu prijavu protiv predsjednika Đoka Krivokapića i članova borda EPCG dr Ranka Milovića, Ljuba Kneževića, Samira Hodžić, Frančeska Becchelli, Massima Tiberga, Oreste Bramantia, kao i izvršnog direktora Noveljić Igora, zbog odluke da kupuju ugalj iz Rudnik uglja, po osnovu dugoročnog Ugovora o snabdijevanju sa pljevaljskom kompanijom i bez prethodno sprovedenog tendera.
Miličković je u prijavi istakao da kao zviždač zahtijeva od VDT-a “da hitno postupi po ovoj krivičnoj prijavi i tako spriječi realizaciju ovog štetnog ugovora, a odgovorna lica privede pravdi i kazni po zakonu”.
“Menadžment EPCG i izvršni direktor Noveljić Igor ne slučajno, već namjerno ne objavljuju javni tender za navedenu nabavku uglja. Neobjavljivanjem javnog tendera za nabavku u milionskim iznosima kod mene kao podnosilaca krivične prijave izaziva opravdanu sumnju da se radi o visoko koruptivnom poslu i organizovanom kriminalu”, istakao je Miličković između ostalog u prijavi.
On je napomenuo da je EPCG je u većinskom vlasništvu države Crne Gore, što je obavezuje da prilikom nabavke bilo kakve robe ili usluga to radi isključivo putem javnog tendera.
Miličković dalje tvrdi da menadžment i Odbor direktora EPCG već godinu dana “rade protiv interesa kompanije forsirajući otkup akcija u RUPV čime prijete da nanesu štetu kompaniji od 100 miliona eura”, a zbog čega je i podnio krivičnu prijavu 11. decembra.
(vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.