Miličković pisao Ustavnom sudu: Spriječite krvoproliće, nož pravde je u vašim rukama!

0

Svjedoci ste i Vi i ja, mediji svaki dan pišu o sukobu gradjana i investitora mini HE, danas u Bukovicu kod Žabljaka, sjutra u Šekularu. …Gospodine Draškoviću, investitori se pozivaju na zakon, kažu javili se na tender i u zakonskoj proceduri dobili posao, sa Vladom potpisali ugovor o koncesiji, potpisali Ugovor o otkupu njihove energije iz OiE, rok otkupa, prioritet u otkupu njihove energije… Kako oni kažu sve po zakonu. Investitori su svjesno ili ne dovedeni u zabludu od strane Vlade koja je uradila tzv. Uredbu od podsticaju proizvodnje elekrične energije iz obnovljivih izvora, koja samo nije to, Vlada je predložila izmjene Zakona čl. 23 i 24., Parlament ih je usvojio 29.12.2015. godine, o čemu sam Vam u Inicijativi od 5. aprila podrobno govorio, a sada vam kažem pred crnogorskom javnošću, a vi to odlično znate da se radi o nezapamćenom zločinu prema narodu i državi Crnoj Gori, nezapamćenom normativnom i zakonskom aktu u bilo kojoj državi u Evropi tokom 20 i 21 vijeka.

Gospodine Draškoviću, mediji su obavijestili javnost o našem dogovoru da se ispoštuje procedura do 1. juna 2019. kako bi se dobio odgovor od Vlade i Skupštine, da bi Ustavni sud donio rješenje po Inicijativi. Ali, dinamika života i događaji nas požuruju da Vaš Ustavni sud, promtno reaguje jer bi se moglo desiti da padne neželjena kap krvi nedužnih i investitora i gradjana, a Vi to možete i trebate da spriječite, zato vam se i obraćam na ovaj način putem medija, jer je urgentno juče i danas u Bukovici.

Gospodine Drašković, investitor se poziva na zakon i on je u pravu, gradjani se pozivaju na logiku, zdrav razum i na Ustav Crne Gore. investitor se poziva na zakon koji nije usklađen sa Ustavom. Taj zakon je brutalno izbrisao do 10 članova Zakona o energetici i do 10 članova Ustava. Ta dva člana su zgazila i zdrav razum, zato vam se i obraćam da skratite rok odlučivanja po Inicijativi, svjesni i vi i ja da i bez odgovora Vlade I Skupštine CG, možete poništiti i Uredbu i čl.23 i 24. Zakona o energetici. Mene je samo strah da ne zakasnite, da se ne dese najgore moguće posledice, jer su obje strane u pravu. Nož pravde je danas u rukama Ustavnog suda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.