Miličković pisao Elektroprovredi: Dajte javno sve podatke i ne zbunjujte javnost

0

Manjinski akcionar u Elektroprivredi Crne Gore Vasilije Miličković upitio je otvoreno pismo Elektroprovredi, Regulatornoj agenciji za energetiku i Crnogorskom operatori tržišta električne energije.

Pismo prenosimo integralno:

“Vlada Crne Gore je 02. juna objavila podatke i obavijestila javnost, da je za period od 24. maja do 02. juna u periodu kad TEPV nije bila u pogonu, zbog remonta, da je iz obnovljivih izvora proizvedeno 82 miliona (Kwh), a da je od te energije potrošeno oko 75 miliona Kwh što je najbolji rezultat u Evropi kad je pokrivenost tržišta energijom iz obnovljivih izvora u pitanju. Stanje ce biti još povoljnije kad se u sistem uključi vjetro park sa brda Možur, pa će za strujom iz TEPV odnosno iz ekološki zagadjenih izvora prestati potreba osim iz tehničkih razloga.

Poštovana gospodo kod gradjanstva i kod svih privrednih organizacija postoji potreba za kvalitetnim i potpunijim informisanjem kad je ta energija u pitanju.

Vlada je dakle dala puno ohrabrujućih podataka, ali za potpuniju informisanost potrošača električnom energijom, potrebni su nam i podaci:

– o količini proizvedene energije iz Vjetroelektrana i njihova cijena prema EPCG-u,
-ukupna količina proizvedene i isporučene energije iz svih miniHe kao zbirni podatak i cijena po kilovatčasu iz tih izvora, prema EPCG
-količina energije proizvedena u He Piva i He Perućica, zbirno od proizvodjača EPCG kao i njihova cijena prema krajnjim potrošačima samo iz te dvije hidroelektrane.

Podaci su nam potrebni kao neto cijena, bez gubitaka, bez PDV-a i bez drugih troškova u prenosu.

Podatke nam možete dati za zadnjih, mjesec, dva ili tri mjeseca za koje imate gotove podatke, a sve sa ciljem da se ne spekuliše u javnosti za neprovjerenim i netačnim podacima i radi objektivnog informisanja gradjana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.