Miličković: Korumpirani tužioci štite Mila i Duška

0

Akcionar u Elektroprivredi Crne Gore Vasilije Miličković na današnjoj pres konferenciji pozvao je specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da danas podnesu ostavke, optuživši ih da direktno štite Mila Đukanovića i Duška Markovića.

Podsjećamo, Miličković je podnio nekoliko krivičnih prijava protiv Markovića i Đukanovića, zbog kako je naveo zloupotrebe državnih resursa i pljačke državne imovine.

„Kako su istekli svi zakonski rokovi za otvaranje izviđaja i podizanje optužnica, tužioci svim građanima nedvosmisleno daju do znanja da je ta državna institucija zarobljena, pa će građanska akcija, od danas ispred VDT-a svakodnevno od 14 do 15 sati insistirati da Milivoje Katnić i Ivica Stanković pod hitno podnesu ostavke, kako bi najznačajnija institucija u našoj državi konačno profunkcionisala“, rekao je Miličković.

Oni su sa današnjeg presa uputili otvoren poziv svim medijima, opozicionim poslanicima i pokretu „Odupri se“ da uzmu učešća kao aktivni ili pasivni posmatrači, a sve sa ciljem da se od VDT-a izdejstvuje odgovor zašto se ne procesuiraju podnesene krivične prijave koje godinama čame u ladicama tužilaštva.

Miličković se, takođe, ponovo obratio premijeru Markoviću, insistirajući da odgovori na predhodno postavljena pitanja kao i na njegovu ličnu odgovornost, a po podnesenoj krivičnoj prijavi iz januara 2018. godine zbog veleizdaje državnih
interesa.

„Jer, nije sa A2A raskinu Ugovor na instant kako on kaže bez opterećenja za budžet i građane. Dakle, svjesno je to rastegao na dvije godine, a sve sa ciljem da u tom periodu isplati navodnu dividendu i otkup akcija RUPV u visini 50 miliona evra. Upozoriću Markovića da je njegova ministrica Dragica Sekulić juče na presu u Vladi iznijela niz neistina i lažno obavijestila javnost o ukidanju OiE“, rekao je Miličković.

Takođe, on je zatražio i da kompletna Vlada sa premijerom podnese ostavku zbog krivičnih djela koja su počinili i za koja su procesuirani, ali su zaštićeni ćutanjem njihovih korumpiranih tužilaca.

Miličković je naglasio da je lično pozvao jednog od organizatora protesta „Odupri se“ DŽemala Perovića da podrže ovu inicajativu, ali da je odgovor sa te adrese sad za sad izostao.

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR), Momo Joksimović, pozvao je Katnića i Stankovića da se ugledaju na tužioce iz Evrope, te da slijede njihov primjer.

On je takođe, podsjetio na jučerašnju izjavu ministrice Dragice Sekulić, da omogući Elektroprivredi ukidanje OI1, te da EPCG radi po tržišnim uslovima poslovanja.

„Naglašavam, Sekulić je juče javno izgovorila da je ova odluka Vlade omogućila da EPCG ne plaća OI1.Tražimo da se vrate tri godine unazad faktura za isporučenu električnu energiju, da se drže isključivo niske tarife na postojećim računima. Tražim da drugi proizvođači iz obnovljivih izvora energije preko Regulatorne agencije za energetiku ispostave svoje račune„, zaključio je Joksimović.

Miličković je na kraju kazao da će i u ponedeljak doći ipsred zgrade Vlade i Tužilaštva, sve dok Katnić i Stanković ne podnesi ostavke i uhapse Markovića i Đukanovića.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.