Milatović upozorio zaposlene da nije zadovoljan njihovim radom, najavio kadrovske promjene

2

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović nije zadovoljan kako zaposleni obavljaju poslove u tom resoru i zbog toga je poslao interno pismo upozorenja rukovodiocima.

U dopisu je naveo da će evaluacija rada svih zaposlenih u Ministarstvu biti pod posebnom pažnjom.

“Sistematizacija Ministarstva ekonomskog razvoja je završena i biće, nadam se, usvojena na sljedećoj sjednici Vlade, čime će se steći uslovi za kadrovske promjene i postavljenja”, naglasio je Milatović u dopisu.

U dopisu je istakao da je prethodnih dana bio “van stroja”, u borbi sa koronavirusom i obostanom upalom pluća, te da je jedno vrijeme bio i u bolnici.

“Sada sam bolje i na kućim oporavku. Polako se vraćam svojim radnim obavezama. Znam da su državne sekretarke uputile odgovarajuće mejlove načelnicima da organizuju rad u kancelarijama na način kako bi se umanjila moguća transmisija. Zdravlje zaposlenih je svima na prvom mjestu. Međutim, koristim ovu priliku da svima skrenem pažnju na kvalitetnije izvršavanje svojih radnih obaveza. Imajući ovo u vidu, Ministarstvo je pokrenulo prikupljanje informacija o kvalitetu izvršavanja radnih obaveza zaposlenih”, napisao je Milatović.

Kako je dodao, informacije koje je dobio ukazuju na to da je kvalitet generalno neadekvatan.

“Istovremeno, primjećuje se da obim obaveza nije adekvatno distribuiran kroz direkcije. Takođe, posebna napomena za načelnike: Informacije koje šalju rukovodnom kadru često nijesu upotrebljive za donošenje odluka – a upravo se od načelnika očekuje da informacije koje prosljeđuju budu iskazane na kvalitetan i adekvatan načiin, a sve u cilju donošenja odluka od strane rukovodnog kadra”, napisao je Milatović u dopisu.

2 Comments
  1. NIKO99 komentariše

    Jeli ovo onaj ekspert što mu je jedini uspjeh kupovina dva aviona koji ne mogu da lete zbog starosti za 21 milion evra. Svaka mu čast, ako nastavi ovako ekspertski možemo očekivati bankrot brzih dana. Ja mislim da mu je to i cilj. Svaki čobanin uvjek gleda da nađe prikladne žrtvene jarce. Vidim da je namjeren da svoje ljude žrtvuje zbog sopstvene nesposobnosti. Mlad a nespososban.

    1. Dobrilo komentariše

      Trebalo bi da ti je uz ovo NIKO piše zapravo : NIKO &NIŠTA 99%

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.