Miladinović odveo juniorke u Kaunas

0

Crnogorska ženska juniorska reprezentacija otputovala je za Kaunas, gdje će od 5. do 7. aprila igrati na turniru 2. kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čiji će domaćin biti Bugarska i Republika Irska, od 5. do 17. avgusta.

Selektor Mladen Miladinović pred put skratio je spisak na 14 odbojkašica: Tehničari: Viktoria Đukić (Budućnost Volley), Kristina Vukčević (Budva), Primači servisa: Lara Jovović (Herceg Novi), Sanja Rudan (Morača), Gordana Madžgalj (Jedinstvo), Darja Popović (Budućnost Volley), Srednji blokeri: Lana Rakočević (Budućnost Volley), Staša Mitrović (Budva), Aleksandra Davidović (Morača); Korektori: Vanja Matunović (Mediteran), Kristina Božović (Luka Bar), Viktorija Čoković (Budva), Libera: Ksenija Krunić (Akademija), Milica Veličković (Jedinstvo).

Nakon odrađenih priprema u dvorani “Verde Complex” u Podgorici, selektor Miladinović zadovoljan je formom pred mečeve sa Češkom, Litvanijom i Slovenijom.

Prije svega, želim da se zahvalim Odbojkaškom savezu Crne Gore, koji nam je omogućio vrhunske uslove za pripreme, kao i osoblju hotela “VOCO”, koje nam je uvijek bilo na raspolaganju. Što se tiče samih priprema, zadovoljan sam jer je sve proteklo zamišljenom dinamikom i, što je najbitnije, nije bilo povreda kod igračica. Što se tiče kvalifikacionog turnira koji nas očekuje, idemo redom, prvo nas čeka utakmica protiv Češke, Litvanije i Slovenije. Uloge favorita pripadaju sigurno reprezentacijama Slovenije i Češke, a ono što me raduje je činjenica da su djevojke maksimalno raspoložene i žele da se prikažu na turniru u najboljem izdanju, kako bismo pokušali da napravimo što bolji rezultat”, kazao je Miladinović.

U prvom kolu turnira grupe D u Kaunasu Crna Gora će za rivala imati Češku, u petak, 5. aprila, od 15 sati. Dan kasnije rival je domaćin, Litvanija, od 18 časova, a naš mladi nacionalni tim turnir će zaključiti duelom sa Slovenijom, u nedjelju, 7. aprila, od 15 sati. Plasman na Evropsko prvenstvo obezbijediće pobjednici grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih kvalifikacionih grupa.

U stručnom štabu selektora Mladena Miladinoviću su pomoćni treneri Luka Bogojević i Srđan Crnojački, kao i tim menadžer Darko Klasić.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.