Milačić: Hitno usvojiti izmjene Zakona o tužilaštvu

16

Prava Crna Gora pozvala je sve konstituente parlamentarne većine da po hitnoj proceduri Skupštini upute predlog izmjena Zakona o tužilaštvu, kako bi u najbržem zakonskom roku izglasali izmjene oko kojih su na prethodnim sastancima postigli kompromis svih partija koje čine većinu.

To je saopštio predsjednik te partije Marko Milačić, jer smatra da nakon sjutrašnje, druge po redu, javne rasprave i “jasno iskaznih stavova svih releventnih domaćih i stranih adresa, pozicije su potpuno jasne i nema više razloga za čekanje”

Milačić je istakao da nakon hitnog stavljanja u proceduru predloga izmjena Zakona ostaje da nadležni odbor Skupštine kaže svoje i da nema razloga da se već u narednih desetak dana ne izglasa ključna stvar u pogledu obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

“Tekst novog Zakona oko koga smo postigli kompromis, između ostalog, postavlja temelje demokratizacije Tužilačkog savjeta koji je sada čvorište svega lošeg u cjelokupnom Tužilaštvu. Jednoglasnim i jasno iskazanim stavovima predstavnika svih partija parlamentarne većine predložili smo izmjene kojima se reformiše i mijenja odnos snaga u Tužilačkom savjetu u korist naroda, a na štetu dosadašnje korumpirane tužilačke kaste”, pojasnio je on u svom saopštenju.

Dodao je da izmjenama Zakona prestaje mandat dosadašnjim članovima Tužilačkog savjeta što je, kako kaže, jedan od osnovnih preduslova prijeko potrebnog početka obračuna sa kriminalom i stvaranja istinskog, profesionalnog i poštenog tužilaštva.

16 Comments
 1. Realan CG komentariše

  E TEBE CE NEKO DA PITA STA TREBA I KAKO TREBA. ODMORI MALO I ZAPALI PO KOJU ZASTAVU ,AKO DJE IMA TO TI NEKAKO BOLJE IDE.

  11
  49
 2. Žile komentariše

  Bravo Marko. Pod hitno i punite Spuž. Ni Minuta im više ne ostavljajte.

  39
  6
  1. petar komentariše

   Da nije tvoga poziva,stala bi Crna Gora,ne bi sunce sijalo,kako bi smo bez tebe.Oladi malo,dosadan si.

   5
   23
   1. SLOBO komentariše

    PETAR POPUSI MI MALO VISE USTASO

    17
    1
 3. ajica komentariše

  milacicu pozdravljam tvoju inicijativu i tvoj poziv i neznam sto ostali poslanici parlamentarne vecine cekaju neka pod hitno iniciraju raspravu na sjednici skupstine o tuzilastvu i da napoko donesemo te zakone jer ovaklo niti ko moze biti procesuiran niti osudjen a na hiljade predmeta cekaju a lopovluk i kriminal i dalčje cvjetaju i nesmijete milacicu dozvoliti krivokapicu da smijeni leposavica jer je krivokapic izda narodnuvolju od 30 avgusta a to je pokaza tajknim sastancima njegovim i becica sa djukanovicem i nikako da zatrazi majbah kako bi se prodali i pomogla sirotinja.

  23
  3
 4. NIKO99 komentariše

  Bravo Marko, pokaži Demokratama da moraju da poštuju postignuti dogovor. Svako dalje odugovlačenje je loše po našu mladu demokratiju. Vidi se kako se Prava Crna Gora fokusira na one najbitnije stvari i nedozvoljava da bude uvučena u incidente koji imaju za cilj diverziju upravo oko smjene loših tužilaca. Bravo Marko, samo tako.

  45
  4
 5. Onako usput komentariše

  Najjace.Podrska liku koji je bio potpisnik inicijative da se prvobitni ne nadje u skupstini i ode na provjeru kod Darmanovica i Pazina!

  Bolje mu je da cuti , jer zbog njega , SNP-a , Demokrata i URA ovaj zakon kasni vise mjeseci.Samo kako cutati kada je u Novom predizborna kampanja 😉

  13
  1. NIKO99 komentariše

   Pa dobro svi smo tada vjarovali Premijeru. Važno je da se ide odlučno, fokusirano uz dogvor.

   1
   4
  2. Ivi komentariše

   Povukao je smjenu Katnića. ŽALOSTAN I NE MORALAN!

 6. RANKO komentariše

  Tako je. Smiju li URA I Demokrate pitanje je veliko…

  15
 7. SLOBO komentariše

  AKO NEMATE GDE DA ZATVARATE OVE LOPURDE STO UNISTISE CRNU GORU IMAM SLOBODAN SVINJAC IZNAJMICU GA BEZ NADOKNADE A KUBUR MOGA DEDE PAZICE NA USTASE SARADNIKE

  17
  2
 8. Rade komentariše

  Posla nema, mora na doradu, pa dorada na pregled, pa onda ovi što pregledaju na godišnji odmor, pa onda opet dorada i tako dok svi ne propadaju od dorada i pregleda.

 9. Petar komentariše

  Marko kasno na Kosovo se vrce. Uzelio se Beograda, Moskve, Banjaluke, Sputnjika, prevedi para, vidi da mu onaj te mu uposli sve tone pa bi opet na foru da se dodvori Raju. Jok. Bravo za brijanje brkovica juce, al pokvareno si iskoristio DF i dodvorio se krivom, zaboravio i nato i Kosmet i Jasenovac. Nema vise BG. Kum ti je mangup ispao, a ti ono sto jesi paroljub

  15
  1. Ivi komentariše

   Ma svako ga je šutnuo bre i pročitao.

 10. Igor komentariše

  Ni na istok ni na zapad ni sjever ni jug. Tako to biva kad se previse sniva. I misli da moze na 10 stolica. Samo Df

  13
 11. Veselin komentariše

  Katnica čuva zapad zato sto je njihov spijun. Kod njega se nalazi banka podataka koje on redovno dostavlja americkoj ambasadi.

  17
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.