Mikić: Dok je SD bio vlast, kriminalne grupe postale jače od države, a njihovi funkcioneri bogataši

0

Nema ničeg bjednijeg od funkcionera SD-a koji, em što su stambeno pitanje riješili tako što su im građani Crne Gore, mimo svog znanja, poklonili stanove, em što uporno skandalozno relativizovuju odlučnu borbe crnogorskih službi bezbjednosti sa najvećim kriminalcima u regionu, a o kojima bruji čitava Evropa. To što je im je bijedna otvorena borba protiv organizovanog kriminala, a ne lopovluk koji sprovode godinama, dovoljno govori o njima i građani su to već prepoznali, poslavši ih u opozicione klupe”, odgovorio je izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić na reagovanje Socijaldemokrata u vezi sa slučajem hapšenja navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana.

Kako je kazao, likovanje SD-a nakon što je sudija Bašović na slobodu neke od najvećih kriminalaca u Crnoj Gori, najviše govori o protivljenju tog “političkog satelita DPS-a reformama u Tužilaštvu”.

“Za vrijeme mandata SD-a te kriminalne organizacije su postale jače od države, što najbolje govori o njihovom zalaganju za bolje društvo. Rezultat “borbe” SD-a i DPS-a protiv kriminala su desetine žrtava na ulicama i kriminalni klanovi koji su se, iz nacionalnih, uzdigli do svjetskih okvira”, navodi Mikić.

Izvršni direktor URE ističe da su funkcioneri SD-a odnos prema državi pokazali i u mnogim aferama, kao što su afera Ramada, Petlja i najnovija – funkcionerski stanovi.

“Razumijemo negodovanje SD-a zbog reformi u Tužilaštvu jer znaju da će mnogi predmeti, koji se trenutno nalaze u škafovima Tužilaštva, ugledati svjetlost dana. Moraće onda debelo da objasne sve korupcionaške aktivnosti koje su tokom godinama sprovodili, a vjerujemo i da će im biti i vrlo teško da sagnu glave pred građanima Crne Gore, a moraće, jer bez njih nikada ne bi mogli da riješe stambeno pitanje”, navodi on.

Mikić ističe da se odlično zna ko neće mirno spavati nakon reformi u Tužilaštvu.

“SD je dijelio ljude na podobne i nepodobne. Mi ih dijelimo na one koji poštuju i na one koji ne poštuju zakone, i na to su se odnosile riječi da pola Crne Gore ne spava. Ali uzalud je objašnjavati, jer iz SD-a to vrlo dobro razumiju, ali ih strah od ruke pravde tjera na ovakva mizerna saopštenja kojima pokušavaju da zamajaju javnost. Umjesto ciničnih obraćanja javnosti, bolje bi bilo da joj odgovore na pitanje zašto je njihov predsjednik lagao na sudu i je li ih sramota zbog 120 miliona eura koliko su oštetili budžet Crne Gore samo u aferama Limenka i Petlja”, dodaje Mikić.

Prema njegovim riječima, jučerašnji događaji jasno su pokazali ko se bori protiv korupcije i kriminala, a ko ih podržava.

“SD je davno odabrao stranu, a juče je “briljirao”. Ovim putem ih obavještavamo da će Crna Gora ponovo biti građanska država u kojoj će svako odgovarati za kršenje zakona, i toplo im savjetujemo da se za to počnu pripremati”, zaključio je Mikić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.