Mijović: Stanković da uhapsi sve umiješane u slučaj nezakonitog finansiranja političke kampanje DPS

Mijović: Stanković da uhapsi sve umiješane u slučaj nezakonitog finansiranja političke kampanje DPS

Predsjednik GP Nova ljevica, Saša Mijović pozvao je VDT-a, Ivicu Stankovića da “uhapsi sve umiješane u slučaj nezakonitog finansiranja političke kampanje DPS.”

“Za ono što svi već odavno znamo, polako počinju da stižu i dokazi. Zato usljed očiglednog dokaza o nezakonitom finansiranju političke kampanje DPS, zahtijevamo od VDT Ivice Stankovića da pohapsi sve umiješane, a ukoliko to ne uradi, onda da on podnese ostavku. Pozivamo Vas da se počnete baviti svojim poslom, a ne da živite metaforu “slon u prostoriji”-ignorisanje očiglednog. Pozivamo Vas da prekinete praksu navikavanja naroda na to da su ovakve stvari, kada je vlast u pitanju, normalne i da prolaze bez sankcija”, rekao je Mijović.

On je dodao da “ne želimo tužilaštvo koje moramo stalno pozivati da radi svoj posao.”

“Pogotovo kada su u pitanju ovakvi slučajevi koji su presudni za uvođenje vladavine prava, koji udaraju u temelje demokratije, koji su ogledni primjer političke i korupcije na visokom nivou, kupovine glasova i na taj način manipuliše izbornom voljom građana. Ukoliko tužilaštvo odbije da radi svoj posao, građanima ne preostaje ništa drugo do izlaska na ulice i traženja ostavki svih koji su odgovorni”, zaključio je Mijović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *