Mijatović u Njujorku predstavljen kao najtraženiji napadač, pa saznao da neće moći da igra

0

Tek što je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Njujork sitija, Jovan Mijatović se našao u problemu i to administrativne prirode.

Mladi srpski napadač neće moći da nastupa za taj tim u MLS ligi sve dok ne dobije P1 vizu.

Ona se dodjeljuje svjetski priznatim sportistima koji su u SAD stigli privremeno, u ovom slučaju kako bi se profesionalno bavio fudbalom.

Na sajtu Mijatovićevog novog kluba je navedeno da će on najprije igrati za tim do 22 godine.

Prvi naredni meč Njujork siti igra 25. februara protiv Šarlota, ali doskorašnjeg člana Zvezde neće biti u konkurenciji.

Podsjetimo, Mijatović je u SAD stigao za obeštećenje oko 10 miliona evra uz 15 odsto od narednog transfera koji će pripasti crveno-bijelima. Sa Njujorkom je dogovorio saradnju do ljeta 2028. godine uz mogućnost produžetka na još jednu.

Presrećan sam zbog toga. Osjećaj je sjajan. Još jedan veliki korak u mojoj karijeri. Nadam se da ću postići što više golova i pomoći timu. Mislim da je ovo bio najbolji potez za mene. Jedan dio moje karijere gdje sam odlučio ja kao igrač da dođem u Njujork”, rekao je Mijatović.

Smatra da je tamošnja liga izuzetno kvalitetna.

Liga je dobra za mladog igrača, da može dosta da se napreduje u odnosu na neke lige u Evropi. Ja smatram MLS ligu jednom od boljih u svijetu i da je to jedna odskočna daska za dalju karijeru“, dodao je 18-godišnjak.

Govorio je i o ulozi porodice u njegovoj karijeri.

Imali su važnu ulogu, oni su bili moj vjetar u leđa. Posle svake utakmice su mi govorili da li je dobro ili nije. Prihvatio sam svaku kritiku, jer mislim da mi oni žele najbolje. Dugujem im sve i želim da im se zahvalim“, nastavlja Mijatović.

O novom klubu je dobio samo pozitivne informacije.

Čuo sam da dosta navijača dolazi na stadion, da, kada se pobijedi na utakmici, da je kao da se osvojila liga. Ja to volim. Čuo sam i da su saigrači dobri, da brzo prihvataju nove igrače“, zaključio je Mijatović.

U Njujork Sitiju su naveli da je Jovan bio jedan od najtraženijih napadača u Evropi.

Jovan je rođeni strijelac sa dobrim kretanjem i odličnim tehničkim sposobnostima. Njagova snažna ličnost i radna etika će se dobro prenositi na terenu i van njega i omogućiti mu da maksimalno iskoristi svoj potencijal. Uzbuđeni smo što ćemo raditi sa Jovanom i pomagati mu da se razvije u igrača kakvog znamo da je sposoban da postane. Takođe, želimo da mu obezbijedimo da igra ključnu ulogu u našem timu. Smatramo da nam Jovan i druga pojačanja koje smo doveli ove zime daju kvalitet širinu da se takmičimo u svim takmičenjima u koja ćemo učestvovati 2024. godine“, navodi se na klupskom sajtu.

(b92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.