Mijatović među 50 najboljih fudbalera u istoriji Real Madrida

0

Britanski časopis fourfourtwo (4-4-2) uvrstio je crnogorskog napadača Predraga Mijatovića u najboljih 50 igrača u istoriji najvećeg kluba, Real Madrida.

Ipak, Britanci su tek 42. mjesto dodijelili Mijatoviću, iako napominju da je promijenio istoriju najvećeg kluba, jer mu je donio titulu prvaka Evrope nakon 32 godine.

U obrazloženju “lošoj” poziciji, navode tek 118 nastupa za “kraljevski klub”, te titulu koju je uzeo ispred Barselone Bobija Robsona i Ronalda…

“U udarnom tandemu s bivšim jugoslovenskim saigračem Davorom Šukerom, Predrag Mijatović uspio se izboriti za naslov u Španiji od Bobija Robsona, Ronalda i sveproždiruće ekipe Barselone, i to u svojoj prvoj sezoni na “Bernabeu”. Dvije godine kasnije ispunio je cilj kluba i razloge njegovog angažovanja – osvojio im je prvi naslov Lige prvaka u 32 godine. Nije loše za napadača koji je igrao samo 118 puta – njegova je ostavština kratka, ali doista vrlo, vrlo slatka!

Na prvom mjestu je Kristijano Ronaldo, koji je igrao za Real Madrid od 2009. do 2018. i zvanično je, prema britanskom časopisu, najboji fudbaler Reala svih vremena

Iza njega su: Alfredo di Stefano, Zinedin Zidan, Serhio Ramos, Iker Kasiljas, Fransisko Gento, Raul, Santjago Bernabeu, Ferenc Puškaš, a Luka Modrić je 11.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.