Mijailović: Partizan ostaje u Evrokupu, bila je to najteža odluka u životu

0

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović obratio se javnosti i govorio o analizu aktuelne sezone i planovima kluba za budućnost. Istakao je da je Partizan imao četiri opcije, da je bilo mimoilaženja u razmišljanju u Upravnom odboru i da je na kraju on prelomio da ekipa ostane uz ECA i da sledeće sezone Partizan ponovo igra Evrokup.

Kako ističe, ovo je bila najteža odluka u njegovom životu i u istoriji kluba, prenosi portal “Telegraf.rs”.

– Mi smo imali četiri opcije, prva je bila da dođemo u Evroligu, imali smo veliku šansu na osnovu rezultata i prednosti domaćeg terena. Naša „Arena“ jeste velika prednost za Partizan, imali smo veliku šansu. Bili smo na maksimumu. Druga opcija je FIBA. Najisplativije takmičenje sa finansijskog aspekta koji Partizan može da igra. Niko od nas ne zna kakvo će biti stanje u privredi u narednom periodu. Bila je opcija i da ne igramo nijedno evropsko takmičenje, da se posvetimo ABA ligi.

Četvrta opcija je ponovo takmičenje u Evrokupu, gde dve ekipe na kraju idu u Evroligu. Mislim da smo prevazišli to takmičenje. Nisam hteo da se preglasavamo, meni je pripalo da odlučimo. Mislim da je Partizan previše dao Evrpskoj košarci, kako igrače tako i trenere. Nikom od nas ne prija da igramo u Evrokupu jer smo to takmičenje prerasli. Došlo je do razlaza na Upravnom odboru i na meni je bilo da ponsem barjak kako i prošle godine. Ja sam pre svega kao predsednik Partizana ponosan na sve.

Mi smo doneli odluku, neće doći do razdvajanja sa sponzorima, odliva igrača. Većina će ih ostati u Partizanu i kada je trener u pitanju. Odluka nije uticala na jedinstvo. Već dve godine imamo jednog trenera i 70 posto ekipe ostaje za sledeću sezonu i ta ekipa se nadograđuje. Ponosan sam na činjenicu i puno je bilo spekulacija i kada je Trinkijeri došao da li će uspeti nešto da uradi. On je napravio dosta dobru stvar uzevši sve u obzir. Imamo s jedne strane novac, s druge košarku i trebalo je da vagamo.

Ja kao menadžer iz privrede treba da razmišljam pre svega komercijalno, ali za tri godine sam poprimio i ovo sportsko i zato smo odlučili da ostanemo uz Evroligu i da opet tražimo svoj put do Evrolige. Dali su nam otvorene opcije bez ucenjivanja. Odluka je ostala na nama. Želim da pozovem navijače da i sledeće sezone podrže nas i biće teže. Odluka je zasnovana na tome da Partizan pripada eliti. Ako se situacija promeni, o tome ćemo razmišljati. Imamo prijatelje i u FIBA i u Evroligi i poželjni smo svuda. Igraćemo i Evrokup i ABA ligu i daćemo sve od sebe da ponovimo ovu sezonu i nadam se da neće biti više nesrećnih okolnosti da se sezona prekine na štetu Partizana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.