Mijailović: Htjeli smo Smailagića, Pažina i Pecarskog upropastili roditelji

Mijailović: Htjeli smo Smailagića, Pažina i Pecarskog upropastili roditelji

Duži niz godina problem velikih dugovanja stajao je kao omča oko vrata Partizanu, ali nedavno je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović iznio ohrabrujuće podatke da je minus u kasi konstantno ispod tri miliona evra, što je dalo krila svima u Humskoj 1.

Zbog toga je, između ostalog, Parni valjak za ovu sezonu mogao da skroji znatno skuplji tim od nekih prethodnih, ali iz kancelarije prvog čovjeka crno-belih stiže najava da se tu klub neće zaustaviti.

U razgovoru za Večernje novosti najavljuje potpis novog centra i izgradnju trening dvorane, paralelno radi s upravom na smanjivanju dugova i kaže da Partizan sada ima jasan princip rada i ciljeve. Jedan od njih je licenca Evrolige.

“Mi smo morali da promijenimo strategiju, jer želimo u budućnosti da budemo jedan od 16 klubova sa licencama. Ne možemo da živimo u prošlosti i da narednih pet decenija pričamo o uspjesima koje smo ranije pravili. Nama su potrebe mnogo veće od onoga što nudi Pionir, i prelazak u Arenu je bio preko potreban. Imamo ugovor na pet godina, tu u ‘maloj areni’ i treniramo, a mislim da je pet godina dovoljno vremena da izgradimo našu trenažnu dvoranu. To ne možemo bez pomoći države, ali borićemo se. Partizan nikada to nije uradio od 1945. godine“, kaže Mijailović za Večernje novosti.

Upravo zbog selidbe u Arenu Partizanov prihod od karata biće drastično veći nego ranijih godina.

“Prihod od karata, bilo sezonskih, dnevnih ili loža koje smo prodavali manjim kompanijama, ove godine je projektovan na preko milion evra, i to se ostvaruje. Taj iznos mnogo znači za naše poslovanje, a nekada je ta kategorija bila zanemarena u klubu. Hvala ljudima koji podržavaju Partizan, jer je velika razlika da li imate taj milion ili ga nemate“.

Kada su u pitanju nova imena u klubu, Mijailović je otkrio da je Partizan imao namjeru da dovede igrača Golden Stejta – Alena Smailagića.

“Dvije godine smo mi radili na tome, ali on nije želio da dođe. Skautirali su ga i evropski klubovi, bio je pod radarom Reala i nismo imali nikakvu šansu, iako smo nudili sredstva za obeštećenje“.

Kada je riječ o mladim igračima, iz Partizana su nedavno otišla dvojica talentovanih momaka – Marko Pecarski i Đorđe Pažin.

“Kada su roditelji menadžeri, onda igrači često ne iskoriste potencijal koji imaju. Mame i tate imaju preveliku želju da im djeca napreduju brže nego što mogu. Ako nekom klincu koji ima 17 godina utuvite u glavu da je NBA zvezda, da je već negdje u Americi sa ozbiljnim milionima, a nije zaradio ni 1.000 dinara u Srbiji, onda vi njemu upropastite percepciju o košarci. Rezultati se postižu isključivo na parketu, ne pričom, ne pritiskom, ne novinskim tekstovima“, kaže Mijailović za Novosti.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *